TV2-værter bliver kvalt

Testkaninerne på TV2 Zulu bliver udsat for mange grænseoverskridende eksperimenter. Nu bliver de kvalt

Karsten Green og Mikkel Klint Thorius bliver kvalt af en kung fu-mester. (FOTO: Kim Lykke Jensen)
Karsten Green og Mikkel Klint Thorius bliver kvalt af en kung fu-mester. (FOTO: Kim Lykke Jensen)

På mandag vises andet afsnit af TV2 Zulu's program 'Testkaninerne'. Denne gang skal testkaninerne Karsten Green og Mikkel klint Thorius blandt andet kvæles til bevidstløshed.

De bliver kvalt af en kung fu-mester, og derefter bliver de vækket igen. Det hele tager omkring 10-15 sekunder.

Ekstra Bladet har spurgt programredaktøren på 'Testkaninerne', Asger Schønheyder, om de ikke opfordrer unge til at forsøge sig med den farlige leg derhjemme:

- Det synes jeg ikke. I et andet program bader Karsten og Mikkel med piratfisk, og bagefter virker de oprigtig glade for ikke at være blevet spist. Det tror jeg ikke, vil få nogen til at tage direkte ud til Den Blå Planet og springe ned til piratfiskene. Vi vurderer, at vores seere sagtens kan skelne. Særligt når vi bringer alle de advarsler, vi gør.

- Vi tror på ungdommen og dens evne til at gennemskue, at det er en dårlig ide selv at teste de ting, vi tester i programmet, siger han.

Kvalt på en sikker måde
Der bliver skrevet i programmet, at testen er lavet af kyndige, og at det ikke må forsøges derhjemme. Derudover har redaktionen bag sørget for, at Mikkel og Karsten er i sikre hænder undervejs.

- Vores forsøg og test er tydeligvis udført under kyndig vejledning af professionelle fagmænd, der ved, hvad det handler om. I klippet kan man se, at der står folk klar til at springe ind, hvis der sker det mindste. Det er ikke bare Mikkel klint Thorius og Karsten Green der står i en baggård og tager kvælertag på hinanden, siger Asger Schønheyder.

Er det en direkte opfordring?
Værten Karsten Green siger blandt andet efterfølgende, at det var en fed oplevelse og virker meget begejstret for det 'kick', han har fået ud af det. Vi spurgte Asger Schønheyder, om værten ikke giver en direkte opfordring til at prøve det selv.

- I programmerne skildrer vi de oplevelser, værterne har haft. Det citat, du fremhæver, er Karstens egen umiddelbare reaktion ovenpå en temmelig grænseoverskridende oplevelse. Jeg synes ikke, der er noget i optagelserne, der giver mig lyst til at prøve det samme, bare fordi han fremstår lettet bagefter. Jeg tænker tværtimod, at jeg ikke kunne tænke mig at prøve det samme, siger Asger Schønheyder fra TV2 Zulu.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?