Ungt 'X Factor'-stjerneskud: Troede Blachman var en strid satan

'X Factor'-dommerne fik her til aften fordelt kategorierne imellem sig

- Han er slet ikke så strid, som man tror, siger Cassandra om Thomas Blachman. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen
- Han er slet ikke så strid, som man tror, siger Cassandra om Thomas Blachman. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Mette Lindberg fik grupperne, Remee fik solisterne over 23 år, mens Thomas Blachman fik de unge.

Det blev facit, da dommerne her til aften fik fordelt deltagerne mellem sig, og det var sidstnævnte, der skulle kæmpe om de fem ledige sæder i 'Five Chair Challenge'. Det endelige resultat må vi vente en uge mere på at se, men foreløbig har det unge stjerneskud Cassandra taget dommerne med storm og besat ét af sæderne.

- Jeg havde ikke de store nerver omkring det at skulle spille foran et livepublikum. Det har jeg gjort før, men det her skulle vises på tv, og jeg vidste, at jeg ikke kunne lave det om. Det gjorde mig lidt nervøs, men når jeg først begynder at synge, så forsvinder nerverne igen, siger Cassandra til Ekstra Bladet.

Martin Hedegaard alias Saveus drager på klubturne i april. Foto: Daniel Hjort DK MusikNYT Sådan slipper Martin af med 'X Factor'-stemplet

Tankerne kørte primært på, om dommerne kunne lide hendes sangvalg. Hendes oprindelig valg var nemlig blevet dumpet af Blachman, der gav den 16-årige pige ét døgn til at finde en ny, som hun så havde blot fem dage til at lære og fintune.

Valget endte på 'Let me go' af Avril Lavigne

- Det var super svært at finde en ny op til, men jeg valgte en, jeg faktisk slet ikke kendte. Det var min far, der fandt den på YouTube, fortæller hun.

Meget overrasket
Den stærke vokal kommer ikke fra fremmede. Hun beskriver sin familie som en musikalsk familie, og så har hun bare flair for det. Hun har aldrig modtaget nogen former for musik- eller sangundervisning, men hun er musikalsk begavet nok til, at hun har lært sig selv at spille både guitar og klaver ud fra YouTube-videoer.

Thomas Ring ved dagens pressemøde. Foto: Mogens Flindt Danske kendte ’X Factor’-vinder: Jeg skrev sangen i en brandert

Nu glæder hun sig til at se, hvor langt talentet kan række i det populære DR1-program, hvor hun har fået et helt andet indtryk af Thomas Blachman, end det man ser fra tv.

- Jeg blev faktisk meget overrasket, for alle har et billede af Blachman som en rigtig strid satan. Sådan havde jeg det også selv, men når man lærer ham at kende, viser det sig at være et helt forkert billede. Han er slet ikke så strid, som man tror, siger hun.

Kritikken, der unægtelig kommer fra dommerne, tager hun afslappet.

- Man får positiv og negativ respons, men jeg ser det som en hjælp at få at vide, hvad man kan gøre anderledes, og hvad der fungerer.