X Factor: Blodig bootcamp i aften

Der er gråd, sved og tårer på programmet, når de 15 håbefulde ' X Factor'-aspiranter i aften skal skæres ned til blot ni livefinalister

Lina, Remee og Blachman kommer på en nærmest umulig opgave i aften, hvor de skal udvælge talenter i en sæson, der byder på mere kanel end skidt. (Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen)
Lina, Remee og Blachman kommer på en nærmest umulig opgave i aften, hvor de skal udvælge talenter i en sæson, der byder på mere kanel end skidt. (Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen)

Efter et par forglemmelige 'X Factor'-år med tvivlsom talentmasse er de dygtige sangere i år vendt tilbage til DR's underholdningskoncept i en grad, der har gjort det nærmest umuligt for Lina Rafn og co. at vælge, hvilke håbefulde deltagere der skal slagtes, og hvilke der skal serveres for seerne i den bedste sendetid i de næste mange ugers liveshows.

Støvsuget for talent
- I sæson to var det også virkelig blodigt. Der havde hele landet jo netop fået bevist, at ' X Factor' var Danmarks største underholdningsprogram, så der kom også virkelig meget talent. Specielt i den voksne kategori, som jeg havde også dengang, var det rigtig hårdt. Herefter dalede niveauet, siger Lina Rafn, der dog aldrig har købt påstanden om, der ikke var flere ukendte sangstjerner at opstøve.

- De har aldrig været mit indtryk, at landet var støvsuget for talent, eller at der ikke var mere at komme efter.

De holdt bare op med at komme til ' X Factor'-audition.

Nu er de kommet igen, og det er svært - på den gode måde.

Helt fra sæsonstarten har det være tydeligt, at dommerne har været overraskede over mængden af talentfulde sangere. Den store talentmasse har resulteret i det luksusproblem, at der konstant har været for mange finaleegnede talenter at vælge imellem.

Det var hårdt
- Selvfølgelig er det hårdt for deltagerne at blive valgt fra, når man er så tæt på. Det er også hårdt for os dommere, men mest lige i øjeblikket.

Herefter er vi hurtigt videre, mens det for de fravalgte er en endegyldig beslutning, siger Lina Rafn, der undervejs har haft meget svært ved at give slip på specielt en enkelt deltager.

- Der var fire, der helt åbenlyst alle kunne have fortjent at gå videre, men jeg skulle kun vælge tre. Det var hårdt. Jeg måtte se på, hvem der bedst kunne klare de alsidige udfordringer, de nu skal igennem. Det handler ikke kun om, hvem der kan synge den højeste tone, holde den længst og slutte af med den pæneste vibrato. Vi kan ikke bruge fire kloner af Mariah Carey til noget, siger Lina Rafn.

- Bliver det mere eller mindre barskt efter aftenens bootcamp? - Nu er deres skæbne i dommernes hænder, men heldigvis er de fleste faktisk mere kunstnere end konkurrencemennesker, så når de blot har en fornemmelse af, at de har gjort deres bedste, så går det nok - hvad enten de ryger ud eller ej.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.