X Factor: De nye blondiner i selskabet

32-årige Mette Lindberg synger normalt i et band, der er mere kendt i udlandet end i Danmark

Mette Lindberg log Sofie Linde er de nye på holdet. (Foto: Mogens Flindt)
Mette Lindberg log Sofie Linde er de nye på holdet. (Foto: Mogens Flindt)

Fredag den 8. januar går det løs igen. Den nye 'X Factor'-sæson, den niende af slagsen, går over skærmen med det første audition-program - og så er det bare at sætte sig til rette i divaneseren for at følge slagets gang, indtil den endelige vinder er fundet flere uger senere.

På overfladen er alt ved det gamle, men der venter dog seerne et par nyheder i programmet, der har vist sig mere sejlivet, end selv den mest optimistiske sjæl i DR havde regnet med.

Nyhederne er især på personale-fronten. Ny dommer og ny værtinde, hhv. Mette Lindberg ved dommerbordet istedet for Lina Rafn og Sofie Linde som værtinde, hvor hun afløser Eva Harlou.

For 32-årige Mette Lindberg kom udnævnelsen til X Factor-dommer sammen med veteranerne Thomas Blachman og Remee ganske uventet. For at sige det mildt.

Holdet anno 2016, Thomas Blachman, Sofie Linde, Mette Lindberg og Remee. (Foto: Mogens Flindt)
Holdet anno 2016, Thomas Blachman, Sofie Linde, Mette Lindberg og Remee. (Foto: Mogens Flindt)
 

Troede, det var en abonnement-sælger
- Jeg stod faktisk og ventede på et opkald fra et fragtfirma, der kunne køre vores anlæg ud i lufthavnen. Jeg skulle til Tyrkiet med bandet. Telefonen ringede, og der var én, der snakkede og snakkede. Jeg troede, det var en én, der ville sælge mig et abonnement på et eller andet. 'Nej, jeg skal ikke have noget, jeg har masser af abonnementer', svarede jeg med mine tanker alle mulige andre steder.

TV3-reality Porno-babe vil ikke glemmes

- Jeg tror ikke, det er uvant for en kvinde at ville have fjernet sine bryster. Der sidder mange kvinder ude i verden, der har det sådan. Ligesom der sidder mange kvinder ude i verden, der gerne vil have lavet sine bryster større. Det kommer an på personen og ikke kønnet, fortæller, Sarah, der nu hedder Cane. (Foto: Helle Arensbak/Polfoto) Danske kendte 'X Factor'-Sarah: Jeg vil ikke have mine bryster. De skal fjernes

- Så sagde vedkommende et eller andet med 'X Factor'. 'Hva'? Sig lige det igen'. Så kom tilbuddet, og jeg var sådan lidt... Det skulle jeg lige tænke over. Jeg tænkte, og så sagde jeg ja til at komme til casting.

- Jeg havde slet ikke forestillet mig at skulle være dommer, jeg havde masser af andre ting, jeg troede, jeg skulle lave i år og en stor del af næste år, men nogen gange må man også bare springe ud i det, når muligheden opstår, siger den hurtigt talende blondine, der ikke er mindre skarpt skåret for tungebåndet end sin forgænger, Lina Rafn.

Mette Lindberg kan også selv. (Polfoto)
Mette Lindberg kan også selv. (Polfoto)
 

Mest kendte i udlandet
Det band, hun er en af hovedkræfterne i, hedder The Asteroids Galaxy Tour. Det lyder mere avanceret, end det er. Bandet, der også har Lars Iversen som primær figur, spiller pop med et stænk af soul, funk og hiphop ind over, som især udlandet har lagt mærke til i de otte et halvt år, gruppen har eksisteret.

I Danmark er Asteroid-galakserne ret så ukendte og har oplevet at spille for 15 tilhørere i Kolding, mens det til sammenligning ofte spiller for tusinder udenfor landets grænser. Den mærkbare forskel i populariteten mener Mette Lindberg kan skyldes, at sange fra gruppens tre album i flere tilfælde har indgået i film, tv-serier og i internationale reklame-kampagner, der dog ikke er blevet vist i Danmark.

The Astroids GalaxyTour har eksisteret i godt otte år med Mette Lindberg som frontfigur. (Polfoto)
The Astroids GalaxyTour har eksisteret i godt otte år med Mette Lindberg som frontfigur. (Polfoto)
 

Opvarmning for Amy Winehouse
- Vi har spillet overalt i Europa, i USA og også i Vietnam. Vores allerførste koncert var som opvarmning for Amy Winehouse, da hun optrådte i Store Vega. Vi har også været opvarmning for Katy Perry på hendes Europa-turne i 2009.

- Det er gået hen over hovedet på mig...

- Ja, man kan jo ikke følge med i alt. Vores os seneste plade, 'Bring Us Together' udkom på vores eget pladeselskab, Hot Bus Records, i 2014. Tjek det ud, opfordrer sangerinden.

Martin og Eva er faste gå-i-byen-partnere. (Foto: Kenneth Meyer) Underholdning Eva Harlou: Martin og jeg nyder hinanden

Såvel DR-chef Jan Lagermand Lundme og dommer-kolleger Remee og Blachman roser hendes indsats i programmet. Hun føler sig ikke trykket af selskabet, men giver igen, når veteranerne lige tror, at de ved bedre end hun.

- Det er sjovt at være med. Alle er så søde, men det kan jo ændre sig, når konkurrencen starter for alvor med live-oprogrammerne.

9 kommentarer
Vis kommentarer