Zirkus Nemo trues af Smadremanden

Tv-dokumentar om landevejen, Zirkus og personlighedsspaltning

SE OGSÅ VIDEOKLIP NEDE I TEKSTEN

Den måtte jo komme - den dag, hvor Søren Østergaards figurer fra Zirkus Nemo tog magten og lavede zirkusdirektøren om til en klovn i sin egen manege. For skal man tro de seks ’dokumentar-programmer’ på TV2 ’Zirkus Nemo - Nu på tur’, mener nogen, at det er på tide, at ham Søren Østergaard liiiige tænker sig om.

Alle elsker Smadremanden, og han HADER dig. Se ham privat. Foto: TV2 TV Nu bliver Zirkus Nemo til tv-serie

Fra i aften og seks mandage frem vil de undrende tv-seere blive præsenteret for livet i løbet af en zirkussæson. På ondt og godt følger man Østergaard, fruen, Lisbeth, hans højre hånd, Laura, en gruppe professionelle artister og ansatte samt direktørens alter ego’er: Kim Tim, Bager-Jørgen, Marianne, Målermanden, Manden der ikke kan fløjte og Smadremanden.

Sådan ser det ud, når en nyslået ridder er blevet lempet ind af bagvejen: Regnen siler ned og den beundrende kone, Lisbeth Lundquist møder op i gummistøvler. Foto: Privat Event & Kultur Zirkus Nemo: Ridder af bagvejen

Smadremanden fylder ret meget i betragtning af, at han ikke er med i tv-serien. Foto: Buch/TV2
Smadremanden fylder ret meget i betragtning af, at han ikke er med i tv-serien. Foto: Buch/TV2
 

- Tv-serien får en ret uheldig start, fordi jeg bliver nødt til at fyre Smadremanden, og det tager han mig ret ilde op. Han truer rent ud sagt med at smadre mig, og da jeg jo tidligere har set, hvad han er i stand til, gør det både mig og resten af Zirkus temmelig urolige, fortæller den bekymrede Østergaard.

Denne charmerende skikkelse er Søren Østergaard som Smadremanden, og han er meget populær. Foto: Bjarne Stæhr. Event & Kultur Zirkus Nemo: De kendte elsker Smadremanden

TV2’s hold besøger så Smadremanden hjemme på Fyn, og det bliver intet mindre end et virkelig skræmmende visit. Det går nemlig hurtigt op for tv-folkene, at Smadremandens navn ikke er tilfældigt valgt.

Bager-Jørgen fastholder, at han er den reelle stjerne i Zirkus Nemo. Foto: Buch/TV2
Bager-Jørgen fastholder, at han er den reelle stjerne i Zirkus Nemo. Foto: Buch/TV2
 

Men også på de indre linjer er der uro i lejren. Ikke mindst fordi Søren Østergaard i 2014 blev benådet med et ridderkors af dronning Margrethe, og det falder bl.a. Bager-Jørgen for brystet, fordi han ikke fatter, at en talentløs klovn som Søren Østergaard kan blive slået til ridder, når det nu er Bager-Jørgen, der er den store stjerne i Zirkus Nemo.

Søren Østergaard - her i aktion som hentehårsartisten i 2012 udgaven af Zirkus Nemo - har gjort det igen. (Foto:  Steen Brogaard). Event & Kultur Zuverænt zirkus

Bager-Jørgens indignation når uanede højder, da han også kommer i tanker om, at det i øvrigt er ham, der inviteres til at underholde kongefamilien ved de store fester - og bestemt ikke Søren Østergaard.

Denne fortrædelighed. Denne ufortjente ignorering er svær at sluge for den ærekære Bager-Jørgen, så den tværes der meget rundt i.

Der er en ny Nemosæson i vente, siger Søren Østergaard. Foto: All Over Press Event & Kultur Søren Østergaard: Ingen præstationsangst overfor unge kvinder

- Heldigvis er ikke alle mine ansatte sure. Og jeg er slet ikke, for i 2014 lykkedes det faktisk for Zirkus Nemo at vende de senere års underskud til et lille overskud, så jeg er faktisk nærmest lykkelig, fortæller den udskældte direktør.

Af lutter glæde har han derfor bestilt et nyt zirkustelt i Tyskland og hyret sine helt egne zirkusarbejdere i Polen, så han ikke længere behøver at lease hverken telt eller arbejdskraft hos Cirkus Arena.

Søren Østergaard og hans Zirkus Nemo har fået gratis app, så man kan downloade denne gale mand, hvis man skulle have lyst. Foto: Steen Brogaard Event & Kultur Zirkus Nemo-jobs hitter i udlandet

- Hele landsbyer i Polen er specialiseret i cirkus, så der er altså ikke tale om, at jeg bare har hyret billige østarbejdere, griner han.

Kim Tim har stadig kløe i dilleren. Foto. Buch/TV2
Kim Tim har stadig kløe i dilleren. Foto. Buch/TV2
 

Kim Tim er glad for, at der i hvert fald er nogen professionalisme til stede i Nemo.

Filmen knækker for den store magiker fra Rødovre, som i øvrigt nok er bedst kendt for at gå og fumle med sin diller konstant, da Østergaard beder ham om at optræde som orm. Ifølge Kim Tim ligger en ormeoptræden ’lissom’ ikke rigtigt for hans sangstemme, men direktøren er ubøjelig, så der er atter langt op til konflikter.

Hår-fint. Hårkunstneren Leslie Boye-Møller er ikke bleg for at improvisere. Ved premieren i Vejle skabte han således med sit imponerende hentehår en naturtro gengivelse af Vejlefjordbroen. (Foto: Steen Brogaard) Div. anmeldelser Zirkus Nemo zindzzygt zkægt

Og hvor konflikter er, kommer konflikter til. Zirkusdirektøren vælger nemlig at gøre det ekstra svært for sig selv, da han vil have Marianne til at gå i noget mindre brunt tøj.

Marianne skal have lidt fikst tøj i Salling. Foto. Buch/TV2
Marianne skal have lidt fikst tøj i Salling. Foto. Buch/TV2

- Hun ser helt ærligt ud ad helvede til. Hun ligner lort, lyder den kontante beskrivelse fra chefen.

Derfor sender han sin kone Lisbeth Lundquist i Salling i Aalborg sammen med Marianne, så de to piger kan shoppe lidt lækkert tøj.

Den manøvre går mildest talt ikke stille for sig, og man kan kun have ondt af de stakkels ekspedienter i Salling, da den bredbagede Marianne nægter at høre tale om en kjole størrelse 56, men absolut vil skrue sig ned i en størrelse 38. Fru Lisbeth får heldigvis afværget de værste katastrofer, men det er bestemt ikke for børn, det der foregår på den tøsetur.

Ud over dyrene vil Søren Østergaard og Zirkus Nemo byde på kendte figurer i manegen. Foto: Steen Brogaard/PR Danske kendte Zirkus Nemo nu med Zebra

Som det fremgår, lægger dokumentarprogrammerne op til en vis personlighedsspaltning for direktør Østergaard, og med Mikael Berthelsens knastørre speak til at binde situationerne sammen, skal der nok være en enkelt tv-seer eller to, der trækker på smilebåndet.

0 kommentarer
Vis kommentarer