TV2-chok efter 18 år: Sætter populært underholdningsprogram på standby

'Hvem vil være millionær?' har været sendt siden 1999, men snart løber de måske allersidste afsnit over skærmen

Der er stadig ganske mange seere, der følger med, når Hans Pilgaard styrer løjerne i paratviden-quizzen. Foto: All Over
Der er stadig ganske mange seere, der følger med, når Hans Pilgaard styrer løjerne i paratviden-quizzen. Foto: All Over

Der har været mange gæster i de varme stole i quiz-successen 'Hvem vil være millionær?' på TV 2, men snart er det slut med at krumme tæer over de indbudte gæsters manglende paratviden eller juble, når der en sjælden gang i mellem er en heldig vinder, der scorer den helt store jackpot på én million gode, danske kroner. Det skriver ugebladet Tæt På

Gennem årene har både Peter Kær og Jes-Dorph Petersen været værter på programmet, men navnet som de fleste nok forbinder med quizzen, er den nuværen de vært Hans Pilgaard.

- De sidste programmer, vi optog, har ikke været sendt endnu. Så programmet lever på den måde stadigvæk, men det er rigtigt, at der ikke er nogen optagelser lige nu, siger Hans Pilgaard til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Da jeg kom hjem fra min jordomrejse i april, fik jeg at vide, at der ikke ville være optagelser i september, så derfor gik jeg også i gang med at starte nogle andre projekter op, som jeg er i fuld gang med lige nu.

Hans Pilgaard har været vært på 'Hvem vil være millionær' de seneste mange år. Foto: TV 2
Hans Pilgaard har været vært på 'Hvem vil være millionær' de seneste mange år. Foto: TV 2
 

Håber stadig
Hvorvidt det aktuelle stop for optagelserne betyder et endegyldigt farvel til det populære quiz-format, der har cementeret hans position som folkekær tv-vært, er han endnu ikke blevet oplyst om.

- Jeg håber da stadig, at vi på et tidspunkt skal lave en omgang mere, men så vidt jeg ved, så er der ikke nogle optagelser planlagt lige nu, så jeg kan egentlig hverken be- eller afkræfte det. Den endelige beslutning afventer jeg stadigvæk, siger Hans Pilgaard.

Og noget tyder på, at Hans Pilgaard må vente lidt endnu på et klart svar på spørgsmålet om, hvorvidt han har været vært på sin sidste omgang 'Hvem vil være millionær?'.

TV 2 oplyser til Ekstra Bladet, at de ganske rigtigt 'ønsker at prøve noget nyt', men i et skriftligt svar fra kanalchefen har man ganske strategisk valgt at udelade ord som 'stop' eller 'slut.

I benyttes det noget mere udramatiske og uforpligtende ord 'pause'.

- Det er korrekt, at vi efter 18 år med ‘Hvem vil være millionær?’ har valgt at holde pause med nyproduktionerne af programmet, men millionærquizzen – de resterende førstegangsudsendelser eller genudsendelser – kan fortsat ses på TV 2 og TV 2 Charlie, oplyser Lotte Lindegaard, kanalchef på TV 2.

Nye udfordringer
Til de mange fans af kombinationen Pilgaard+quiz kan for øvrigt oplyses, at man fra 12. februar kan opleve ham i et helt nyt program.

- Hans Pilgaard vil snart kunne ses som vært på nye programmer bl.a. et helt nyt og meget anderledes quizprogram med titlen ’Er der en læge til stede?’, oplyser TV 2.

Vildt populært TV2-program vender tilbage