TV2-deltager: - Jeg tager gerne latterliggørelsen med

Rasmus Just fra 'Min sindssygt sunde familie' lever af at biohacke for at blive den bedste udgave af sig selv

Rasmus Just fra 'Min sindssygt sunde familie' tror på, at biohacking er vejen frem for at få et sundere liv. Foto: TV2.
Rasmus Just fra 'Min sindssygt sunde familie' tror på, at biohacking er vejen frem for at få et sundere liv. Foto: TV2.

I aftenens afsnit af TV2-programmet 'Min sindssygt sunde familie' fik familien fra Østerbro svar på deres længe ventet sundhedstest.

Familien er biohackere, og de tror på, at biologiske processer ved brug af teknologien kan bruges som hjælpemidler til at opnå en bedre livskvalitet.

Resultaterne fra sundhedstesten viser, at familien strutter af sundhed. Konditionstallet, muskelstyrken og knoglesystemet ligger så højt som overhovedet muligt.

Scorer værtsjob i stor TV2-succes

Selvom tallene er placeret i den høje ende af skalaen, er der et enkelt resultat, der stikker ud. Det er nemlig Rasmus Justs høje kolesteroltal.

Ifølge overlægen er hans kolesteroltal så højt, at hun vil anbefale ham at tage medicin mod det.

Artiklen forsætter under billedet...

Rasmus Just, der er biohacker, lever et proaktivt liv. Foto: TV2.
Rasmus Just, der er biohacker, lever et proaktivt liv. Foto: TV2.
 

Jeg vil aldrig tage medicin
Rasmus Just kunne dog aldrig drømme om at tage medicin, for ham er det nemlig ikke en løsning på problemerne.

- Medicin har sin berettigelse, når sygdom er opstået og ikke har kunne forebygges. Jeg er stor tilhænger af forebyggelse af især de store livsstils- og folkesygdomme. Det kan frustrere mig, at vi har så meget viden i samfundet i dag, som vi ikke bruger, siger Rasmus Just til Ekstra Bladet.

På trods af Rasmus Just har alt for høje kolesteroltal, er han ikke nervøs og mener ikke, at det nødvendigvis er farligt, når de andre tal er i orden. Alligevel har han taget stilling til den data testen viste.

- Jeg har selvfølgelig ændret mine vaner efterfølgende, jeg er jo datadrevet. Det er kendt, at ens tal kan stige, når man spiser relativt lidt kulhydrat og meget mættet fedt, siger Rasmus Just.

Vil redde virksomhed: Fyrer sig selv

Førhen drak Rasmus Just smør i kaffen, det har han nu ændret til sort kaffe.

- Det er ikke en radikal ændring, fordi så meget betød den specielle Bulletproof-kaffe ikke for mig. Jeg har gjort flere ting for at vise, at hvis man forstår, hvad man skal gøre, så kan man ændre meget ud fra data, siger Rasmus Just.

Rasmus Just har taget en ny test, han nu venter svar på.

Artiklen forsætter under billedet...

Rasmus Just træner med X3BAR for at optimere træningen. Foto: TV2.
Rasmus Just træner med X3BAR for at optimere træningen. Foto: TV2.
 

Folk er handlingslamme
Ifølge Rasmus Just er der mange mennesker, der bliver rådgivet og vejledt forkert i forhold til, hvordan man bedst muligt får en sund krop og et godt helbred, derfor tilmeldte han sig programmet.

- Min oplevelse er, at mange mennesker er handlingslammede i forhold til, hvad de selv kan gøre. Det de får at vide virker tit ikke. Det frustrerer jo folk, siger Rasmus Just.

Han er også sikker på, at biohacking med tiden vil åbne øjnene for mange folk.

- En proaktiv datadrevet helbredsøgning, vil være normalt for folk om fem år. Jeg er eksponent for noget, der er foran kurven for de fleste. Jeg tager gerne latterliggørelsen med, hvis det bare kan inspirere nogle til et sundere liv siger Rasmus Just.

'Min sindssygt sunde familie' kan ses hver torsdag kl 20.00 på TV2 og TV2 PLAY.