TV2-deltager: - Jeg vejede 146 kilo

I TV2-programmet 'Min sindssygt sunde familie' møder vi familien fra Odder, der efter overvægt lever efter kostplaner og træning

Heine Nicolai Kaas dengang han var overvægtig. Foto: Privatfoto.
Heine Nicolai Kaas dengang han var overvægtig. Foto: Privatfoto.

Trine Sabrina Samsøe Kaas og Heine Nicolai Kaas fra TV2-programmet 'Min sindssygt sunde familie' har efter flere år med overvægt valgt at omlægge livet til en sundere livsstil.

De lever nu efter træning og kostplaner.

I aftenens andet afsnit af 'Min sindssygt sunde familie' fortæller parret, hvordan de begge to har lidt af ekstrem overvægt, der har resulteret i, at de begge har skiftet de søde sager ud med proteinpulver og træning.

- En dag, da jeg skulle tage strømper på og ikke kunne stå på det ene ben, fordi min mave var i vejen, gik det op for mig, at jeg var blevet for stor. Det var ikke sjovt. Det var vigtigt, at Bastian havde en mor, der var sund og rask. Jeg føler, at jeg har et ansvar overfor ham og skal været et forbillede, siger Trine Sabrina Samsøe Kaas til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Før og efter billeder af Trine Sabrina Samsøe Kaas' forvandling. Foto: Privatfoto.
Før og efter billeder af Trine Sabrina Samsøe Kaas' forvandling. Foto: Privatfoto.
 

I programmet fortæller Heine Nicolai Kaas, at han tilbage i 2009 var med i en alvorlig trakfikulykke. Derefter begyndte han at tage voldsomt på, og på et tidspunkt var han oppe at veje 146 kilo. Først der gik det op for ham, at han var blevet for stor.

- En dag, da badevægten ikke længere kunne måle og bare sagde error, vidste jeg godt, at den var ved at være gal, siger Heine Nicolai Kaas.

I dag lever parret særligt at sund kost, træning og proteinpulver. Op i mod konkurrencer lever de dog særlig ekstremt.

Stod frem på TV2: - Folk bliver trigget

Familien fra Odder består af Heine Nicolai Kaas og Trine Sabrina Samsøe Kaas, der har sønnen Bastian. Foto: Koncern TV- og Filmproduktion/TV 2.
Familien fra Odder består af Heine Nicolai Kaas og Trine Sabrina Samsøe Kaas, der har sønnen Bastian. Foto: Koncern TV- og Filmproduktion/TV 2.
 

Balancen i kosten er vigtigt
Selvom parret går meget op i kost og træning og lever efter ekstremer mod op konkurrencer, er det vigtigt for dem at finde en balance i deres hverdag i forhold til maden. De har nemlig begge haft et anstrengt forhold til mad.

- Det er vigtigt for os, at folk kan forstå, at der også skal være plads til at leve. Havde du spurgt mig for fem år siden, hvor jeg var meget motiveret i sportsverdenen, der havde jeg en spiseforstyrrelse. Jeg rørte ikke andet, end det der var på min kostplan. Jeg levede langt mere firkantet. Det er blevet mere løst med årene, siger Heine Nicolai Kaas.

- Det handler om at finde balancen. Jeg vil ikke kunne spise efter en konkurrenceplan hele tiden - især ikke med den fortid, jeg har. Jeg kunne slet ikke stoppe med at spise. Det var forfærdeligt. Det var sindssygt svært for mig, og det kan stadigvæk være svært at finde sin plads i det hele efter en konkurrence, siger Trine Sabrine Samsøe Kaas.

Selvom parret går meget op i kost og træningsplaner, synder de også mindst en gang om ugen, hvor de giver kroppen lov til at indtage slik og flødeboller.

Denne coronatid har også været særlig hård for parret, der er vant til at tage i fitnesscenter hver dag. Dog har Heine Nicolai Kaas forvandlet stuen til et træningscenter.

Billedgalleri

Heine Nicolai Kaas fra 'Min sindssygt sunde familie'. Foto: Privatfoto
Trine Sabrina Samsøe Kaas fra 'Min sindssygt sunde familie' sammen med sønnen Bastian.Foto: Privatfoto

Du kan se programmet 'Min sindssygt sunde familie' torsdag kl 20.00 på TV2 og TV2 PLAY.