TV2 og DR går sammen

DR og TV2 samler de danske partiledere i en debat i anledning af coronakrisen

Cecilie Beck bliver sammen med Ask Rostrup vært. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Cecilie Beck bliver sammen med Ask Rostrup vært. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

DR og TV 2 samler for første gang siden coronakrisens start partilederne til en debat, der har fået overskriften: 'Hvordan får vi Danmark tilbage?'.

Debatten sendes torsdag 14. maj fra klokken 19.30 til 21 på DR1 og TV2 med deltagelse af alle de partier, der er valgt til Folketinget.

Det oplyser kanalerne i en pressemeddelelse.

Coronakrisen har vendt op og ned på hele verden og er blevet en gigantisk sundhedsudfordring samtidig med, at den har resulteret i en global økonomisk krise, og derfor vil de to kanaler nu sætte politikerne i stævne.

Efter tre års kamp: Tager benhård beslutning

- Krisen har påvirket alle menneskers liv, og også danskernes nære liv har mærket konsekvenserne af nedlukningen. Nu er vi heldigvis kommet så langt, at det er blevet tid til, at partilederne hver for sig og sammen giver deres bud på, hvordan vi bedst muligt kommer ud på den anden side, siger nyhedsdirektør i DR Sandy French om beslutningen om at holde en fælles debat.

Ask Rostrup bliver ligeledes vært på partilederdebatten. Foto: Olivia Loftlund
Ask Rostrup bliver ligeledes vært på partilederdebatten. Foto: Olivia Loftlund
 

Mikkel Hertz, der er nyhedsdirektør hos TV2, mener, at det er på tide at konfrontere magthaverne i forbindelse med coronakrisen.

- Meningen med debatten er ikke at fælde dom over politikernes ageren i den aktuelle krisesituation, for det er endnu for tidligt. Men det er bestemt ikke for tidligt at konfrontere dem med de alvorlige og meget konkrete udfordringer og dilemmaer, mange danskere er efterladt med lige nu. Herunder børnefamilier, der har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, lønmodtagere, der frygter for deres job, selvstændige og virksomhedsledere, der står på randen af konkurs, og ældre, der lever i ekstraordinær ensomhed. Derfor denne debat, siger han.

Scorer topjob

Værter for debatten er Ask Rostrup fra DR og Cecilie Beck fra TV2.