Udråbt som skurk på tv, men: - Vi har skrevet under på en kontrakt

Yasser var skurken i årets 'Robinson Ekspeditionen'. Han kan ikke helt genkende sig selv på tv, men han beklager sig ikke

Udråbt som skurk på tv, men: - Vi har skrevet under på en kontrakt

Türker var helten. Yasser var skurken.

Sådan har de fleste set årets 'Robinson Ekspeditionen', hvis man kigger på de sociale medier. Alligevel har Yasser taget kritikken med oprejst pande.

I tidligere år har det været kutyme, at en eller flere deltagere har brokket sig i medierne over at være blevet klippet forkert. Sidste år var det eksempelvis Jesper Blok, der i Ekstra Bladet beklagede sig over, at han blev fremstillet 'som en idiot' i programmet.

Dansk medie i KÆMPE brøler: Afslører vinderen af 'Robinson' før tid

Men ikke Yasser. Han har holdt munden lukket og taget de slag, der måtte komme.

- Man ser kun 10 procent på skærmen, så der er mange ting, der er blevet klippet fra og til, som jeg har været lidt skuffet over, siger Yasser, da Ekstra Bladet møder ham i forbindelse med mandagens finaleafsnit.

Yasser ved finalefesten mandag aften. Foto: ANTHON UNGER
Yasser ved finalefesten mandag aften. Foto: ANTHON UNGER

Han tilføjer:

- Selvfølgelig bliver man lidt skuffet og irriteret, når man sidder derhjemme og ser det med familien, men det er en del af det. Vi har skrevet under på en kontrakt, og så må man stå til ansvar for det, man har gjort, siger han.

Han vandt ’Robinson’: Det skal pengene bruges på

Presset psykisk
Både Jamil og Türker har over for Ekstra Bladet udtrykt forundring over, at man ikke ser de gode sider af Yasser. Og hvis man spørger hovedpersonen selv, er han da også en noget anden person, end man så i ekspeditionen. Han beskriver sig selv som 'meget humoristisk', 'grinende' og som 'et menneske med hjerte, der tænker på andre mennesker'.

Han giver sig selv en del af skylden for, at man ikke fik det at se.

- Det sker jo blandt andet, fordi man har været presset psykisk og fysisk, og man har savnet familien derhjemme. Jeg havde jo trods alt en datter på ni dage, som jeg sagde farvel til. Det er blandt andet de ting, der gør, at tingene har set helt forkerte ud for mig selv.

Brød sammen i tårer: - Det var et rent helvede

Et af de triste højdepunkter for Yasser var, da han brændte helt sammen under en konkurrence, hvor deltagerne skulle skubbe en kugle op i toppen af en større trækonstruktion. Det kunne samtlige deltagere på nær Yasser, der foran kameraet angreb produktionen for at have lavet en lortekonkurrence.

- Hvad sker der dér, Yasser?

- Der sker ikke så meget andet, end at jeg kaster med den kugle, og der sker nogle ting, som vi har aftalt indbyrdes med produktionen. De har sagt, at vi skal råbe højt, hvis vi har et problem, og jeg får ikke den hjælp, som jeg har råbt op efter.

- Kunne du ikke bare have taget den fucking kugle og bidt tænderne sammen?

- Det kunne jeg i princippet godt, men det var jo min kastefinger, som slog sig, og jeg er virkelig, virkelig handicappet med min venstre hånd, så det var et stort problem for mig, siger Yasser, der da også meget ærligt beskriver sin egen præstation i ekspeditionen således.

- Den har været lidt svingende. Jeg ville ønske, den havde været lidt bedre.

'Robinson'-favorit bestormes af enlige mødre

Alt det til trods, så kan Yasser kun anbefale andre at deltage. Selv tabte han 15 kilo på 38 dage, hvoraf han har taget '4-5 kilo på igen'.

- Det har været det fedeste eventyr, jeg har været med til. Jeg kan anbefale folk, der sidder derhjemme med chips og sodavand i munden, at de rejser sig op. For det er ikke bare at sidde i sofaen og sige 'det kan jeg', siger han.

Se interviewet med Yasser over artiklen.