Annonce:
Annonce:

Ukuelige søstre: Uhelbredelig kræft stopper dem ikke

Mens 52-årige Susie Rasmussens kræftsygdom holdes i dvale af den rette behandling, rejser hun verden rundt med sin søster

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Der er dømt højt humør og fart over feltet, når man følger søstrene Susie og Heidi Rasmussen i TV 2-programmet 'Først til verdens ende'.

De er et af de fem deltagende par i rejsekonkurrencen, og der er umiddelbart ingen, der kan se, hvad de to søstre har med i bagagen - hverken rent fysisk i deres rygsæk eller fra deres fælles fortid.

De to nordjyske søstres ellers jævnbyrdige forhold blev der på mange måder ændret på i 2015.

Her fik nu 52-årige Susie Rasmussen konstateret uhelbredelig knoglemarvskræft.

- Vi blev patient og pårørende. Heidi var med mig på sygehuset og har været ved min side hele vejen, fortæller Susie Rasmussen til Ekstra Bladet.

Skyklapper
De første år som kræftramt var barske og bød på både kemoterapi og to knoglemarvstransplantationer.

Annonce:

- Lægerne skulle finde en behandling, der virkede på mig, og det lykkedes heldigvis efter tre år. Det betyder, at mine tal har været i ro i fem år. Og hvis jeg passer mine behandlinger, mærker jeg ikke meget til det, siger hun.

Man ved aldrig ...

Hver fjerde uge tager Susie Rasmussen til tjek på sygehuset for se, om hendes knoglemarvskræft holder sig i ro, som den har gjort det de seneste fem år.

- Man ved jo aldrig, hvad de siger, når man kommer på sygehuset. Om det stadig ser fint ud eller hvad. Men jeg har valgt at tro på det bedste, siger Susie Rasmussen, der var i tæt dialog med lægerne inden tv-rejsen.

- Normalt er de meget strikse med at vil se mig hver fjerde uge, men de synes, at det var så godt, at jeg havde mod på at rejse, så de gav mig lidt snor, siger en dybt taknemmelig Susie Rasmussen.

Susie Rasmussen (tv.) havde sin rygsæk halvt fyldt med medicin på turen. Foto: Philip Engsig/TV 2
Susie Rasmussen (tv.) havde sin rygsæk halvt fyldt med medicin på turen. Foto: Philip Engsig/TV 2
 

Susie Rasmussen har taget et aktivt valg om, at kræften skal fylde så lidt i hendes liv som overhovedet muligt.

- Min strategi har været at opfinde en slags skyklapper, så jeg ikke hele tiden har fokus på sygdommen. Den er der, og jeg er ikke blåøjet. Men den behøver bare ikke at fylde så meget, siger Susie Rasmussen, der sammen med sin søster fik den idé at iføre sig de optimale skyklapper og rejse ud i verden og få en på opleveren.

Hensyn
- Vi trængte virkelig til at være søstre igen - og ikke patient og pårørende. Og jeg er så heldig, at jeg har en lillesøster, der ville rejse med mig med de forholdsregler, det kræver, siger hun glad.

Annonce:

Og der har været hensyn at tage til Susie Rasmussens sygdom under den strabadserende rejse, hvor søstrene har rejst om kap med deres konkurrenter i 'Først til verdens ende'. Men hvem lader sig begrænse af forholdsregler, når man er på eventyr? Ikke de to søstre i hvert fald!

- Vi er meget ens og kan godt lide rutiner. Så vi forsøgte at gå tidligt i seng, så ikke Susie skulle blive for træt. Men ellers kunne hun slappe af på de 12 timers busture, vi var på ... og dem var der nogle stykker af, griner Heidi Rasmussen.

Piller på slæb
Den 48-årige lillesøster fortæller, at hun måtte tage slæbet med shampoo, sæbe og den slags praktiske ting i rygsækken.

- Halvdelen af Susies taske var fyldt med hendes piller, siger Heidi Rasmussen og fortæller, at søstrene aldrig slap tasken med medicinen af syne.

- Vi var jo sammen om det, og det helt afgørende var, at det kunne lade sig gøre. Og det kunne det. For os handlede det om at gribe muligheden og bare gøre det, siger Heidi Rasmussen.

Annonce:

Se muligheder
Det var naturligvis efter aftale med Susie Rasmussens læger, at søstrene begav sig mod verdens ende - eller nærmere bestemt fra New York i USA til Buenos Aires i Argentina, som er distancen, der skal tilbagelægges uden brug af fly og mobiltelefon i TV 2-programmet.

- Ethvert menneskes situation er forskellig, og min tillod, at vi kunne rejse. Jeg tror på, at hvis man er syg, så gælder det om at se muligheder og tale med sin læge. For mig var drømmen at rejse med min søster, og det kunne heldigvis lade sig gøre, siger Susie Rasmussen og fortsætter.

- Vi har nok lidt krudt i røven, men hvis vi to midaldrende nordjyske damer kan gøre det, så kan andre også, fastslår Susie Rasmussen med et optimistisk grin.

Et halvmaraton om ugen

At søstrene Susie og Heidi Rasmussen har krudt i røven, er ikke bare noget, de siger.

De løber og løber og løber - og de løber meget gerne sammen.

- I weekenden løber vi ofte et halvmaraton sammen, siger Heidi Rasmussen og fortæller, at søstrene har tilbagelagt distancen flere end 500 gange tilsammen.

Efter deres medvirken i 'Første til verdens ende' har de fået en idé til et løb, hvor andre kan løbe med.

Den 29. maj løber de til Verdens Ende i Nørresundby, mens der samles ind til Kræftens Bekæmpelse. Deltagerne kan gå eller løbe fra 5,3 kilometer til 42,2 kilometer.

Der er altid fart i benene på de to søstre. Foto: Philip Engsig/TV 2
Der er altid fart i benene på de to søstre. Foto: Philip Engsig/TV 2
 

Susie og Heidi Rasmussens rejse kan følges mandage på TV 2 og på TV 2 Play.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: