Annonce:
Annonce:

UPS! DR droppede serie - så vandt den stor pris

Det var måske alligevel ikke så smart af DR at sige farvel til 'Ditte & Louise'

'Ditte & Louise' blev af mange betragtet som 'Klovns' søsterserie. Pr-foto
'Ditte & Louise' blev af mange betragtet som 'Klovns' søsterserie. Pr-foto
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Film og tv

'Ditte & Louise' er 'Klovn' på østrogener

Bare rolig, der kommer mere med 'Ditte og Louise'

I slutningen af ugen blev der i Oslo afholdt ’Nordiske Seriedager’, der er en festival og konference med nordiske TV-serier i fokus.

Festivalen sluttede med kåringen af Nordens bedste TV-serier lige nu, og her blev ’Ditte & Louise’ sæson 2 kåret som 'Bedste komedieserie’.

'Ditte & Louise’ er skrevet af skuespillerne Louise Mieritz og Ditte Hansen, der også både spillede hovedrollerne og selv lagde navn til komedieseriens titel.

Gæstestjerner
Anden sæson bød også på stjerneoptrædener fra Silas Holst, Trine Dyrholm, Mick Øgendahl, Julie Zangenberg, Anne Linnet, Keld og Hilda Heick, Rasmus Tantholdt, Lars Mikkelsen og Ulrich Thomsen.

Annonce:

Trods seriens store succes valgte DR at undlade at forlænge løjerne med en tredje sæson, hvilket overraskede seriens hovedpersoner og affødte massive protester fra seriens fans.

I pressemeddelelsen, som DR har rundsendt i kølvandet på den fornemme pris nøjes man med at glæde sig over den fantastiske serie og undlader belejligt nok at komme ind på den kontroversielle beslutning om at droppe serien.

- Det er fantastisk, at ’Ditte & Louise’ i den grad kan begejstre seere uden for Danmark også. Det viser, at de to skønne skuespillerinder har ramt noget universelt om kvinder og mænd og deres samtid. Dejligt og velfortjent, siger DRs dramachef Piv Bernth.

En fjer i hatten
Seriens ene hovedperson, Ditte Hansen, har da heller ikke lyst til at tale mere om fortiden, men glæder sig blot over prisen, der måske kan være med til at skabe endnu mere interesse for den 'Ditte & Louise'-spillefilm, der arbejdes på netop nu.

Annonce:

- Det viser, at vi er nået ud over landets grænser, og det er fantastisk - uanset om Danmarsk Radio vil have serien eller ej. Det er en dejlig fjer i hatten, at andre anerkender det, siger Ditte Hansen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Folk blev virkelig vrede over, at det blev stoppet, og måske fik vi i virkeligheden mere opmærksomhed ved, at vi skulle stoppe, end hvis vi var fortsat, men vi havde meget mere på hjertet og ville naturligvis gerne have fortsat

DRs dramaserie 'Arvingerne' sæson 3 var også nomineret i kategorien 'Bedste dramaserie', men her blev det den succesfulde norske serie 'Skam' sæson 4, som løb med den nordiske pris.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: