Vanvittigt seertal: Så mange så med, da Kim Larsen blev hyldet

Mindekoncerten for Kim Larsen var tæt på en aflysning, men det endte med, at flere end 1,4 millioner så koncerten på tv

Vanvittigt seertal: Så mange så med, da Kim Larsen blev hyldet

Fra få mennesker til fyldt rådhusplads. Se hele afviklingen fra fugleperspektiv på to minutter her (Video: Kristian Hansen)

Fællessangen gjaldede, da 35.000 mennesker søndag aften var mødt op for at se mindekoncerten 'Som et strejf af en dråbe - Danmark synger farvel til Kim Larsen' på Københavns Rådhusplads, mens 1.434.000 fulgte koncerten derhjemme foran skærmen.

Dermed er koncerten den mest sete udsendelse, siden Danmark måtte vinke farvel til VM, da Kroatien slog det danske fodboldlandshold ud af turneringen 1. juli. Fremgår det af oplysninger fra DR Medieforskning.

Knap 2,1 millioner mennesker var samlet foran skærmene til ottendedelsfinalen ved VM, fremgår det af Kantar Gallup Seerundersøgelsen.

Mindekoncerten til ære for Kim Larsen blev vist på storskærm i Aarhus, Odense og Aalborg, hvor der var samlet henholdsvis cirka 8000, 3500 og 10.000 mennesker.

Johan Olsen i front for Magtens Korridorer under søndagens Kim Larsen-mindekoncert på Rådhuspladsen i København. Foto: Ritzau Scanpix
Johan Olsen i front for Magtens Korridorer under søndagens Kim Larsen-mindekoncert på Rådhuspladsen i København. Foto: Ritzau Scanpix
 

DR-speaker undskylder: Rørt til tårer

Tæt på aflysning
Det var dog tæt på, at DR måtte afblæse mindekoncerten. Prøverne blev afbrudt, da en af højttalerne, som vejer omkring tre ton, var ved at styrte ned.

Det fortæller Jan Lagermand Lundme, der er underholdningschef hos DR, til DR.

- Da jeg mødte søndag morgen, fik jeg at vide, at scenen var ved at brase sammen, fortæller han ifølge DR efter koncerten.

- Vi fik spærret sceneområdet af, så der ikke var nogen, der kunne komme til skade, og vi stoppede prøverne. Men så trådte gode kræfter til, og der kom en kæmpe kran ind, fortæller han.

Det, der lignede en aflysning, blev der taget hånd om i løbet af en time.

Stakkels Kim: Majestætsfornærmelse

En dansk helt
Den oprindelige plan for arrangementet var, at det skulle holdes i DR Byens studie fem, der også har haft 'X Factor'-finalen. Men sådan gik det som bekendt ikke.

- Det er på Rådhuspladsen, at vi hylder de danske helte. Og sådan én var Kim Larsen! siger Lundme til DR.

Til koncerten stod kunstnere som The Minds of 99, Caroline Henderson og Love Shop for at fortolke Larsens hits fra både Gasolin- og solotiden.