'Vild med dans'-vinder skjulte skade: - Det gør bare ondt

Simon Stenspil dansede, hoppede og sprang sig gennem finalen på en forstuvet fod

Når man har forstuvet anklen, kan man jo altid stå på hænder. Foto: Mogens Flindt
Når man har forstuvet anklen, kan man jo altid stå på hænder. Foto: Mogens Flindt

Taget på Forum Horsens var ved at lette, da Simon Stenspil og Asta Björk fredag aften havde kastet sig rundt i en dramatisk freestyle i 'Vild med dans'-finalen.

Molly Egelind og Mads Vad på forhånd var favoritter til at nappe trofæet, men jubelbrølet fra de 2800 tilskuere afslørede, allerede inden vinderparret blev udråbt, at sejren med sikkerhed ville gå til skuespilleren og Asta Björk.

Mod alle odds: Her er vinderen af 'Vild med dans'

Simon Stenspil ikke bare dansede. Han sprang, stod på hænder og flikflakkede sig til sejr, og ingen kunne se, at han stillede skadet op til finalen.

Træningen til de mange vilde spring, han præsterede i freestylen, har betydet, at Simon Stenspil har fået alvorlige knubs undervejs.

- Jeg har en rigtig fin forstuvet ankel, som er tapet godt op, sagde han til Ekstra Bladet, kort efter sejren var sikret.

- Det gør bare ondt. Derudover er det ikke noget. Når der er så meget adrenalin i kroppen, så pumper alt rundt, og så kan man ikke mærke noget, sagde Simon Stenspil, der var ret sikker på, at anklen med garanti ville kunne mærkes senere og i morgen.

- Men i morgen er jeg lige glad, sagde han med et grin.

Skaden har ikke været så slem, at han har overvejet at trække sig fra 'Vild med dans'-finalen.

- Sådan er det. Hvor der handles, der spildes, sagde han.

Simon Stenspil var flyvende i finalen. Foto. Mogens Flindt
Simon Stenspil var flyvende i finalen. Foto. Mogens Flindt

- De der vanvittige moves, du viste i freestylen, kunne du dem i forvejen eller har du skullet lære dem oveni dansen?

- Jeg vil sige, at jeg kunne dem for rigtig mange år siden. Da jeg så endelig havde muligheden, var jeg nødt til at prøve at øve noget af det igen. Og det har jeg brugt rigtig mange timer på den seneste uge, fortalte han.

De mange anstrengelser bar frugt. 'Vild med dans'-trofæet er nu hans.

- Det er fantastisk. Jeg har ikke flere flotte superlativer, jeg kan sige om det her, jublede han.

Fra dommernes side blev finalen som sædvanlig en tæt affære. Molly og Mads fik 36 points for deres tango - det samme fik Simon og Asta for deres vals.

I den mere end fire minutter lange medley af rumba, samba, cha-cha-cha og paso mente dommerkvartetten, at Molly og Mads klarede sig en anelse bedre. De fik max udbytte med fire ti-taller, mens Simon og Asta måtte 'nøjes' med den samlede karakter 38.

Begge par fik topkarakterer i deres freestyle.

Dommernes vindere af 'Vild med dans' 2018 blev altså Molly og Mads, mens seernes og den samlede vinder blev Simon Stenspil og debutanten Asta Björk.

I en freestyle - Simon Stenspil. Foto: Mogens Flindt
I en freestyle - Simon Stenspil. Foto: Mogens Flindt