Vild vækst: 'Løvens hule'-firma tjener millioner

Der er sket en masse, siden That's Mine hentede en investering i DR1-programmet

Jacob Risgaard kastede penge efter That's Mine i 'Løvens hule', og det har han bestemt ikke fortrudt. Foto: Per Arnesen /DR
Jacob Risgaard kastede penge efter That's Mine i 'Løvens hule', og det har han bestemt ikke fortrudt. Foto: Per Arnesen /DR
Følg Film og tv

I starten af 2020 kunne tv-seerne opleve Mette Neerup Mariager på DR1, da hun pitchede børneinteriør-virksomheden That's Mine.

Jacob Risgaard bed på og købte 30 procent af That's Mine for 250.000 kroner. Og det har umiddelbart vist sig at være en ganske god investering.

Virksomheden, der inden løvens investering også havde solgt 30 procent til den tidligere Kähler Design-medejer Jesper Holst Schmidt, har netop leveret regnskab for 2020, og det er med noget af en vækst på både top- og bundlinje.

Artiklen fortsætter under videoen

Kom tættere på Jesper Buch og de fire andre 'Løvens Hule'-dommere her.

Her er de fem dommere i 'Løvens Hule'

Løvens Hule: Sådan går det virksomhederne i dag

Bruttofortjenesten - indtægter fraregnet en række udgifter som varekøb - lød i 2020 på 3.736.738 kroner, hvilket er mere end en 12-dobling i forhold til året før. Her var beløbet 300.179.

Før skat lyder årets overskud på 2.570.016 kroner mod et underskud på 285.189 kroner i 2019. Hele overskuddet bliver i virksomheden, hvor egenkapitalen nu lyder på 2.391.912 kroner.

Mette Neerup Mariager blev mor for første gang, da Alba kom til verden i 2013, og to år senere stiftede hun That's Mine. Foto: Per Arnesen /DR
Mette Neerup Mariager blev mor for første gang, da Alba kom til verden i 2013, og to år senere stiftede hun That's Mine. Foto: Per Arnesen /DR
 

Smadrede forventningerne
Det er derfor heller ikke overraskende en godt tilfreds Mette Neerup Mariager, som Ekstra Bladet fanger over telefonen.

- Jeg er meget overrasket, og det blev ved med at overraske mig i løbet af året. Vi havde et budget, hvor vi skulle firedoble, hvilket jeg syntes ville være ret flot. Men det blev ved, og der kom bare nye forhandlere ind fra Europa og Kina hele tiden, mens også større virksomheder og Boozt.com fandt mig, så pludselig gik det rigtig hurtigt, siger hun og fortæller, at forhandlerne også vendte tilbage efter flere varer.

- Det er jo dejligt at få nye forhandlere, men det er jo først rigtig dejligt, når de genbestiller, for det betyder, at varen faktisk også sælger.

Kendt fra 'Løvens hule': Fra fitnessbabe til forretningskvinde

'En af mine bedste investeringer'

Jacob Risgaard har investeret i en lang række virksomheder - både i 'Løvens hule' og uden for programmet. Og That's Mine er en af de virksomheder, han efterhånden har størst forventninger til.

'Jeg er som bekendt gået med i rigtig mange nye virksomheder, men That’s Mine viser så gode takter, ikke mindst på eksportmarkederne, at det sagtens kan blive en af mine bedste investeringer. Mette Neerup Mariager har kæmpet ekstremt målrettet hele vejen rundt, og med de betydelige nyansættelser, vi har foretaget, står vi godt rustet til at fortsætte væksten i de kommende år,' siger Jacob Risgaard i en pressemeddelelse.

Jacob Risgaard har store forventninger til That's Mine i fremtiden. Foto: Per Arnesen /DR
Jacob Risgaard har store forventninger til That's Mine i fremtiden. Foto: Per Arnesen /DR
 

Også Jesper Holst Schmidt, der er bestyrelsesformand i That's Mine og tidligere CEO hos Kähler Design, er indtil nu godt tilfreds med sin investering.

'That’s Mine minder på mange måder om udviklingen i designvirksomheden Kähler i de første år, og faktisk er væksten større nu, end den var i de tidlige år med Kähler. Når jeg ser på den udvikling, vi alene sidste år nåede i mål med, føler jeg mig overbevist om, at vi står midt i et nyt væksteventyr,' siger Jesper Holst Schmidt.

Mette Neerup Mariager fortæller, at hun mærkede en stigning i interessen umiddelbart efter deltagelsen på tv.

- Jeg var bange for, at den ville flade ud på et tidspunkt, men det skete ikke. Så jeg vil sige, at det ikke var tv-programmet, der gjorde det, men vores produkter og vores team, siger Mette Neerup Mariager, der længe sad meget alene med det hele, men i slutningen af sidste år ansatte virksomheden yderligere tre på fuld tid.

- Det var en lettelse for mig. Det er ret vildt at tænke på, at det længe var mig, min ene ansatte og min praktikant, der løftede salget i 2020.

Overraskende: Så mange investerer i virkeligheden i 'Løvens hule'

Forventer vækst
Med flere hænder til både design og salg forventer Mette Neerup Mariager også, at væksten kommer til at fortsætte i 2021, hvor man også har flyttet lager og i den forbindelse udvidet fra 300 kvadratmeter til 4000.

- Så der er plads til, at vi kan vækste rigtig meget. Jeg tror, 2021 bliver vildt. Vi har lagt op til et fint tal, som jeg helst ikke vil afsløre endnu, men det ser ud til, at vi er godt på vej.

- Vi holder budgettet, siger hun og slår fast, at hun bestemt ikke har fortrudt, at hun medvirkede i 'Løvens hule'.

Gik ned med flaget

Mette Neerup Mariager indrømmer, at det har krævet lidt tilvænning for hende, fordi væksten kom så hurtigt i løbet af 2020.

- Jeg kan mærke, at jeg lige har skullet lære mig selv at være i det. At gå fra at være mig selv, en medarbejder og en praktikant med en omsætning på en million i 2019 til lige pludselig at skalere så hurtigt og have så mange bolde i luften. Man får lyst til hele tiden at arbejde, for det er dejligt, når det går godt, og jeg har lidt svært ved ikke at arbejde og i stedet holde fri, siger hun.

Det så man også i DR-programmet 'Løvens hule - velkommen til virkeligheden', hvor Mette Neerup Mariager, der nogle år tidligere også havde været ramt af to stressrelaterede blodpropper, igen fik symptomer på stress og røg på hospitalet med udrykning.

Hun fortæller, at hun har fået masser af henvendelser efter den udsendelse fra folk, der gerne vil hjælpe hende.

- Folk har virkelig været søde og bekymrede, men jeg er helt okay i dag. Jeg er ikke sådan et nervevrag, som jeg var i starten, hvor det hele handlede om advokater, kontrakter, investeringer og tv. Det var meget overvældende, men jeg har fundet mig godt til rette med det nye team, der hjælper mig godt på vej.

- Jacob er lidt langt væk fra mig i Jylland, men vi snakker på telefon og mail, og Mark (Jacobs Coolshop-partner, red.) er også rigtig god. Jesper er meget aktiv og kommer her hver uge og bruger lidt tid på kontoret, hvor han gennemgår budgetter og får mig til at føle mig tryg ved for eksempel at regne lidt på, om der er penge nok til at ansætte flere.

Holder mere fri
I 'Løvens hule - velkommen til virkeligheden' fik Mette Neerup Mariager en opsang fra en tydeligt berørt Jacob Risgaard, der beordrede hende til at slappe mere af.

- Jeg havde altid troet, at jeg skulle arbejde mere og endnu hårdere, når jeg først fik en investor, og det gjorde jeg så, hvilket betød, at jeg krakelerede lidt.

- Men jeg har jo fundet ud af, at han selvfølgelig hellere vil have mig i virksomheden, end at jeg har arbejdet mig selv til døde. Så jeg har fået at vide, at jeg skal holde lidt fri og ferie og ekstra lange frokostpauser.

- Er det så noget, du godt kan?

- Uha ... ej, det var en lang pause, hva'? Det siger måske det meget godt, griner hun og fortsætter:

- Altså, jeg holder fri i weekenderne for det meste. Jeg har nogle sociale medier, der lige skal lægges ting op på i weekenderne, og jeg svarer også på det vigtigste mails, for jeg kan aldrig lægge det helt fra mig. Men jeg lægger det mere fra mig, end jeg gjorde førhen, siger Mette Neerup Mariager og understreger igen, at hun har det rigtig godt.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.