Vildt populært TV2-program vender tilbage

Det populære program 'Nybyggerne' vender snart tilbage på TV2

De tidligere deltagere Marianne og Steen fortæller her om castingwn samt de restriktioner, der er på huset, HVIS de vinder det

9. februar blænder TV2 op for en ny sæson af det populære program 'Nybyggerne', hvor en række danske par skal dyste om at vinde deres drømmebolig i Hedehusene på Sjælland til en værdi af 3,4 millioner.

Alt bliver dog langt fra som det plejer i den kommende udgave af programmet.

I år skal parrene nemlig indrette lejligheder i stedet for huse, og deltagerne får derfor samme tag under hovedet under byggeprocessen.

Efter 21 år: Populært DR-program lagt i graven

Men ændringerne stopper langt fra der.

Som noget nyt starter hele seks par i første program, men kun fire af dem går videre til andet program og får dermed mulighed for at vinde lejligheden til 3,4 millioner kroner.

- Første program handler i år om at finde frem til, hvem der har det, der skal til for at kalde sig 'nybygger'. Det betyder, at vi allerede fra start stiller høje krav til parrenes evner, fordi vi tror på, at det er med til at højne det kreative niveau, siger Stine Lundbak Ravn, der er programredaktør på 'Nybyggerne' til TV2.

I år får Mette Helena en ny meddommer. Foto: TV2
I år får Mette Helena en ny meddommer. Foto: TV2
 

Ifølge programredaktøren skal de seks par have testet deres kunnen inden for håndværk og indretning, og udfordringen i det første program bliver derfor at bygge et hobbyrum, som skal afspejle deres egne interesser. De fire, der laver de bedste rum, går videre i konkurrencen og har stadig mulighed for at vinde lejligheden.

Ændringen er ifølge Stine Lundbak Ravn vedtaget for at give seerne et større indblik i den udvælgelsesproces, som foregår i programmet, der hvert år får hundredvis af ansøgere fra håbefulde par.

Populært DR-program lukker efter 31 år

Ny dommer
De fire par, der går videre til andet program, får hver 350.000 kroner til at færdiggøre deres lejlighed. Hvad de gør med rummene, og hvordan de indretter dem, er helt op til dem selv.

Hattrick! Endnu et datingprogram på DR

Undervejs i programmet er der dog mulighed for, at deltagerne kan tjene ekstra penge. Det par, som leverer det bedste rum i ugens afsnit, vinder 20.000 kroner ekstra, som de kan bruge frit.

I år bliver det igen Peter Ingemann, der er vært på det populære TV2-program, mens boligstylist Mette Helena Rasmussen igen bliver en del af dommerpanelet. Hun får dog i den nye sæson af programmet selskab af en ny herre, der skal hjælpe hende med at vurdere deltagernes anstrengelser.

Vanvittigt populært DR-program vender tilbage

- I år får Mette Helena Rasmussen selskab af Simon Schack, der har en baggrund som tømrer og bygningskonstruktør. De komplementerer derfor hinanden på fineste vis i bedømmelsen af opgaverne, siger Stine Lundbak Ravn til TV2.

'Nybyggerne' slutter traditionen tro med en stor finale, der sendes live, hvor seerne via sms-stemmer kan vælge deres favorit-par.

Du kan se 'Nybyggerne' på TV2 hver tirsdag klokken 20.00 fra 6. februar.