Vinder af 'Maddysten': - Vi havde styr på det

Henrik Smit, der vandt DR-Programmet 'Maddysten', havde et håb om at komme til semifinalen

Familien smidt vandt anden sæson af DR-Programmet 'Maddysten'. Foto: DR.
Familien smidt vandt anden sæson af DR-Programmet 'Maddysten'. Foto: DR.
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Den store finale i DR-Programmet 'Maddysten' er netop rullet over skærmen, og det blev familien Smit, bestående af far Henrik og hans to sønner Kasper og Jakob, der løb med sejren.

I otte uger har danskerne kunne følge med i otte familiers kamp om at blive Danmarks bedste madfamilie. I aften kunne familien Smit endelig løfte trofæet, de har kæmpet hårdt for.

Ekstra Bladet har været i kontakt med sæson vinderen Henrik Smit, der gik benhårdt efter at vinde.

- Undervejs i konkurrencen følte vi, at vi havde rimelig styr på det. Vi er jo trods alt trænet i køkkenet. Det med at være kreativ er Kasper rigtig god til, siger Henrik Smit og tilføjer:

- Det var helt fantastisk at vinde. Men der var også op- og nedture. Vi var ikke voldsomt presset undervejs, men der var selvfølgelig situationer, hvor vi var lidt presset.

 

Selvom begge drenge er vokset op i køkkenet og har lært at lave mad af deres far, var det de to sønner Kasper og Jakob, der var læremester for deres far Henrik Smit i konkurrencen.

Nørder det gastronomiske univers
Begge sønner er flyttet hjemmefra og dyrker dagligt youtube-videoer, hvor de nørder gastronomi. Derfor var det helt naturligt for dem at kaste sig ud i nye retter undervejs i programmet.

Rasende Lina Rafn: - Det værste i 25 år

- Jeg har følt mig tryg og i godt selskab sammen med dem. Vi har helt klart lært hinanden bedre at kende. Drengene har egne køkkener og dyrker andre dele af madlavnings sortimentet end jeg gør, siger Henrik Smit.

For familien var det en oplevelse og rejse at få lov til at være med i 'Maddysten'.

At lave mad sammen er også noget, der ligger familiens hjerte nær. De mødes typisk i weekenderne og hygger om madlavningen over et godt glas rødvin.

- Jeg bestemmer ikke i køkkenet længere. Det gør de, siger Henrik Smit og griner.

De fine, lækre kokkeknive, med indgravering 'Maddysten' vinder 2020, de tre vandt i programmet, har også fået en særlig plads i hjemmet.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU