Vinterberg hyldes efter triumf

Instruktør Thomas Vinterberg holdt en følelsesladet tale efter uddelingen af BAFTA-prisen, og det er blevet bemærket på sociale medier

Thomas Vinterberg var med på en videoforbindelse, da han modtog beskeden om, at 'Druk' havde vundet. Foto: Bafta/Reuters
Thomas Vinterberg var med på en videoforbindelse, da han modtog beskeden om, at 'Druk' havde vundet. Foto: Bafta/Reuters
Følg Underholdning
Følg Film og tv

Søndag aften kunne en tydeligt rørt Thomas Vinterberg fejre sejren i kategorien bedste udenlandske film ved den prestigefyldte BAFTA-prisuddeling, som han og holdet bag 'Druk' kunne hive hjem.

Det gjorde han, som traditionen byder det, med en takketale, hvor han også sendte en hyldest til sin datter Ida, som døde i en trafikulykke kort tid før optagelsernes start.

- Til sidst, og mest vigtigt, vil jeg gerne takke min datter, Ida, som ikke længere er her. Hun var mere entusiastisk omkring dette projekt, end nogen andre nogensinde har været. Det fik hende til at savne hjembyen København ... og nu savner vi hende. Vi har lavet denne film til hende, så den ære, I har givet os, betyder mere, end I nogensinde kan forestille jer, lød det fra den danske instruktør i talen.

Kæmpe dansk hæder: 'Druk' vinder BAFTA

Og det er i den grad blevet bemærket på Twitter, hvor talen er blevet delt i stor stil.

'Jeg prøver på ikke at græde', skriver en bruger på det sociale medie.

'Der var nogle meget rørende taler ved BAFTA-uddelingen dette år. Thomas Vinterbergs personlige tragedie er næsten ubærlig', skriver en anden, mens flere også blot hylder instruktøren:

'Så så så så så så glad på Thomas Vinterbergs vegne. Denne bemærkelsesværdige mand fortjener det hele', skriver en.

Den australske tv-station ABC nævner desuden talen som et blandt fem af de mest mindeværdige øjeblikke ved showet.

'Druk' vandt prisen som bedste udenlandske film. Det er første gang i 32 år, at en dansk film løber med den hæder.

Ved Oscar-uddelingen 26. april er 'Druk' igen nomineret som bedste udenlandske film. Her er Thomas Vinterberg desuden nomineret som bedste instruktør.

Dansk ekspert vurderer de fire danske Oscar-håbs vinderchancer (+)

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind