’X Factor’-favorit: Mødte først min far som 9-årig

17-årige Vita Nikoline Jensen gik fredag videre til liveshows i årets 'X Factor'. Nu åbner hun op om sin opvækst

Sanne Salomonsen trøstede Vita forud for five chair challenge. TV: DR

Hvis man skal tale om egentlig favorit i årets ’X Factor’, så er 17-årige Vita Nikoline Jensen et godt bud. Fra programmets begyndelse har hun imponeret dommerne, siden spadserede hun igennem five chair challenge og fra bootcamp gik hun videre til de liveshows, der begynder på fredag.

Sofie Linde kommer ikke til at være vært fredag, når 'X-Factor' sender live. Foto: Ritzau Foto Danske kendte DR-boss efter fødsel: Vi aktiverer plan B

Undervejs har Remee beskrevet hende på følgende måde.

- Du har fuldstændigt alt, hvad det her format kan forvente. Man skal virkelig fucke meget op for, at du ikke vinder hele lortet. Det er et home run.

Den unge, talentfulde sanger bærer på en usædvanlig historie. Det fortæller hun nu til dr.dk.

Sofie Linde er blevet mor. Foto: Mogens Flindt Danske kendte 'X-Factor'-værtinde er blevet mor

Til audition sang hun en sang, som hun havde skrevet til sin far – en far som hun nu afslører, at hun først lærte at kende som niårig. Det var først der, moren mente, at datteren var klar.

- Jeg havde lige fået fri fra skole, og så kørte vi hen til et lejlighedskompleks i Aalborg og bankede på døren. Pludselig stod der så en mand i døren. Det var min far. Det var utroligt mærkeligt, at man lige pludselig skulle identificere sig med en person, man aldrig havde kendt til, siger Vita Nikoline Jensen.

Oliver, Vita og Sigmund er Sanne Salomonsens udvalgte i den unge kategori. Foto: DR
Oliver, Vita og Sigmund er Sanne Salomonsens udvalgte i den unge kategori. Foto: DR

Fandt sine søskende
Far og datter fik knyttet et tæt bånd, ligesom hun pludselig fandt ud af, at hun havde en række søskende. Deriblandt storesøstrene Sofie og Sara, som hun i dag har et nært forhold til.

- Selvom vi først lærte hinanden at kende ret sent, så var det fedt at opleve, hvor utroligt meget vi minder om hinanden. Den dag i dag snakker vi rigtig meget sammen, og jeg besøger dem også tit efter skole og overnatter hos dem, fortæller Vita.

Sanne Salomonsen mente, at Sigmund sang en smule falsk i de høje toner, men han gik videre alligevel. Foto: DR Film, tv & radio Dét ser du ikke i X Factor

Faderen døde, da Vita var blot 14 år gammel, og det var en sang dedikeret til ham, hun stillede op med til 'X Factor's audition.

- Det her med at skrive sange og melodier har altid været min måde at udtrykke mig på, så at skrive en sang til min far var også en måde for mig at bearbejde hans død på, forklarer hun.

Den sammensatte pigegruppe blev et medlem mindre. Om de går videre, må man vente med at se til næste fredag. Foto: DR Film, tv & radio Blachman i tårer over Alberte: Derfor forlod hun 'X Factor'

Vita er blandt Sanne Salomonsens udvalgte. Hvordan hun klarer sig, kan man fremover se fredag aften på DR1.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Vita Nikoline Jensen.

29 kommentarer
Vis kommentarer