'X Factor'-Rasmus afslører: Sang om familiens tragiske tab

Følelserne sad uden på tøjet for 'X Factor'-deltageren, der sang for sin kusines afdøde barn

Remee med sine to deltagere Jamie og Rasmus. Film, tv & radio Remee i kødet på egne deltagere: Det er ved at gå fuldstændigt galt

Da Rasmus fredag aften havde leveret sin fortolkning af sangen 'Godspeed (Sweet Dreams)' af Dixie Chicks, var der fugtige øjenkroge hos den 27-årige X Factor-deltager.

Og det er der en god grund til. På scenen havde Rasmus ikke lyst til at dele, hvorfor sangen rørte ham så meget, men da kameraerne var slukkede, åbnede han op for, hvad det er, der gør sangen speciel for ham.

- Min kusine og hendes mand fik et barn for nogle år siden, der desværre afgik ved døden nogle måneder efter. Jeg kan ikke sætte ord på det, for det er noget, man ikke forstår. Det kan man slet ikke sætte sig ind i, siger X Factor-deltageren.

Han blev også selv meget påvirket af tabet.

- Jeg var en stor del af deres liv på det tidspunkt og så, hvordan det påvirkede dem, forklarer Rasmus.

Film, tv & radio Efter neglebider i X Factor: Det var virkelig ikke sjovt

 

Havde spurgt om lov
Efterfølgende har hans kusine og hendes mand fået flere børn.

- Nu har de fået to børn i mellemtiden, som jeg er er meget glad for, og de er også helt vilde med mig. Og de har fået en dreng, som er blevet døbt noget, der minder om det, deres første barn hed, siger han.

Han havde inden showet spurgt sin kusine om lov til at synge sangen.

- Jeg er jo meget åben, og jeg synes også, det er oplagt at synge om det, jeg føler. De er også selv meget åbne om tabet, siger han.

Det meste af aftenen lykkedes det for ham at holde tårerne i skak, men da den udstemte deltager Tomas tog mikrofonen og holdt en tale på scenen om, hvor vigtigt det er at leve livet, brast det for Rasmus.

- Jeg har været ved at tude i aften, men jeg har prøvet at holde tilbage med det. Men de ting, Tomas sagde i aften, fik mig til at knække. For det er så rigtigt. Tro på det, lad ikke nogen spænde ben for jer, bare nyd livet, for det er vidunderligt, siger han.

DRs ikoniske havemand har været ansat på DR siden 1977. Han har i løbet af årene produceret flere end 500 programmer. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR Film, tv & radio DR med overraskende klart svar: Det går din licens til

5 kommentarer
Vis kommentarer