'X Factor': Så overlegent vandt Embrace - Se stemmetallene her

Reem var storfavorit til at vinde årets store talentkonkurrencen, men måtte se sig slået i finalen af de jyske søstre

Se hvad Embrace havde at sige dagen efter sejren ved årets X Factor. (Video: Rumle Skafte)

X Factor X Factor-vinderne flygtede som børn

Bookmakerne var ikke i tvivl om, at Reem - med tilnavnet 'the dream' - ville stikke af med sejren, da 'X Factor' anno 2016 i fredags skulle afgøres.

På de sociale medier var hun også storfavorit til at vinde, men seerne ville det anderledes og det var som bekendt de jyske søstre fra Remees gruppe Embrace, der kunne strække armene i vejret og lade sig bade i konfetti.

Reem måtte nøjes med en 2. plads, da spændingen i 'X Factor' blev udløst i sidste uge. (Foto: Jonas Olufson) DK MusikNYT Reem taber til Embrace igen

Og det var en ganske overlegen sejr Embrace fik. Det kan man se af de stemmetal, som Danmarks Radio har valgt at offentliggøre fra årets 'X Factor'.

Embrace vandt i i fredags 'X Factor' 2016. (Foto: Mogens Flindt)
Embrace vandt i i fredags 'X Factor' 2016. (Foto: Mogens Flindt)

Finalen blev afgjort i to runder - og i dem begge slog Embrace sangerinden Reem.

I første runde fik Reem 119.686 stemmer og Embrace 125.127. Alex måtte nøjes med 58.546 stemmer og røg derfor ud af finalen som den første.

Derefter stod slaget mellem Mette Lindbergs Reem og Remees Embrace. Og her fordelte stemmerne sig sådan, at Reem 'kun' fik 100.518 - eller 40,3 procent - mens Embrace fik 149.034, der svarer til 59,7 procent.

I alt blev der afgivet 552.968 stemmer i finalens to runder.

Embrace vandt niende sæson af 'X Factor' foran Reem. Foto: Mogens Flindt X Factor X Factor-seere raser: Vi kunne ikke stemme på Reem

 

Efter finalen blev Ekstra Bladet kontaktet af flere seere, der fortalte, at de havde haft problemer med at afgive deres stemme på Reem.

- Hver gang jeg forsøgte at stemme på Reem, kom der svar tilbage om, at den 'ikke kunne modtages', og 'se efter, om du har tastet rigtigt', skrev Leif Sørensen.

Ifølge DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, kørte afstemningen upåklageligt.

17 kommentarer
Vis kommentarer