X Factor-seere raser: Vi kunne ikke stemme på Reem

Ekstra Bladet har fået en række henvendelser fra 'X Factor'-seere, der har fået afvist deres stemme på Reem

Ekstra Bladet talte med Reem efter finaleshowet. Hør, hvordan hun havde det med ikke at vinde årets X Factor

Har du forsøgt at stemme til X Factor, uden din stemme blev godkendt? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Dagen derpå efter årets 'X Factor'-finale er der traditionen tro uenighed om, hvem der skulle have vundet den niende danske udgave af 'X Factor'. Og det var også overraskende for mange, at Remees gruppe Embrace løb med sejren.

Adskillige seere skriver, at de har fået deres sms'er afvist. Foto: Mogens Flindt
Adskillige seere skriver, at de har fået deres sms'er afvist. Foto: Mogens Flindt
 

Ekstra Bladet har modtaget en række henvendelser fra læsere, der har stemt til årets finaleshow, men som ikke har fået deres stemme til Reem registreret.

- Hver gang jeg forsøgte at stemme på Reem, kom der svar tilbage om, at den 'ikke kunne modtages', og 'se efter, om du har tastet rigtigt', skriver Leif Sørensen, der er blandt dem, der har henvendt sig til Ekstra Bladet.

(Foto: Mogens Flindt) X Factor X Factor-Reem: Ved ikke hvad jeg gør nu

Også på 'X Factors' egen Facebook-side har flere seere skrevet, at de deres stemmer ikke er blevet godkendt.

Alexander Larsen skriver på facebook-siden:

- Jeg var hele tiden på Reems side, og da jeg stemte på hende fik jeg afvisning fra DR, og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste? DR, var der problemer med afstemningen?

Artiklen fortsætter under videoen

Embraces mentor, Remee, var sikker på, at Reem ville vinde. Hør ham forklare hvorfor her

Også Annette Frejmann har været til tasterne, fordi hun ikke mener, at hendes stemme blev talt med.

- ... Søde og dygtige men absolut ikke vinderne i min verden og så blev min stemme til sidste afstemning ikke registreret - måske jeg ikke er den eneste ...

(Foto: Mogens Flindt) X Factor Kæresten overraskede X Factor-vært på scenen

Der har ikke været problemer

På DR forsikrer de om, at der ikke har været problemer med afstemningen fredag aften. Til 'X Factor'-afstemningen bliver der brugt et eksternt firma, der hele tiden holder øje med de stemmer, der kommer ind.

- Det har kørt upåklageligt, og det har det faktisk gjort i mange år. Vi tager det ganske alvorligt, hvis nogle ikke har fået registreret deres stemmer, men jeg er rolig i det her tilfælde, fordi vi ved med sikkerhed, at der ikke har været problemer, siger DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, til Ekstra Bladet.

Remee har før vundet 'X Factor' to gange - først med Martin Hoberg Hedegaard i 'X Factors' allerførste sæson og sidste år med sangerinden Emilie Esther. Men det er alligevel noget specielt at vinde med Embrace. Foto: Mogens Flindt X Factor Remee: Vi trodsede alle odds

Men selv om systemet har kørt uden fejl de sidste mange år, er der dog én ting, der er et problem hvert år.

- Det er altid sådan efter en 'X Factor'-finale, at der er nogle, der mener, at deres stemmer ikke har talt med. Det kan være, at de synes, den forkerte har vundet, eller så har de skrevet forkert i sms'en eller sendt den flere gange. Men systemet har i hvert fald virket hele aftenen, siger underholdsningschefen.

Det er både muligt at afgive sin stemme på sms eller i 'X Factor'-appen. Jan Lagermand Lundme fortæller, at i tilfælde af, at sms'erne ikke bliver registreret, vil det kun være appens stemmer, der tæller, og omvendt.

Ekstra Bladet undersøger nærmere, om der kan have været nogle sms'er, der ikke er blevet registreret.

Sofie Linde er for første gang været på X Factor i år. (FOTO: Mogens Flindt) X Factor Sofie Linde om 'Røvhuller'-kommentar: Det fløj ud af mig

Christopher var på scenen i X Factor-finalen. (FOTO: Mogens Flindt) X Factor Christopher: Jeg var fan af X Factor-Martin

(FOTO: Mogens Flindt) X Factor Remee og Mathilde til X Factor med baby-Kenya

Har du forsøgt at stemme til X Factor, uden din stemme blev godkendt? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

349 kommentarer
Vis kommentarer