X Factor-vinderne flygtede som børn

Søstrene Anilde og Azilda vand 'X Factor' som gruppen Embrace. De er flygtninge fra Angola, men vil ikke bruge succesen til at være et forbillede

Man skulle tro, at livet som sanger lå lige for, men faktisk har pigerne nogle andre drømme. Hør om dem her. (Video: Rumle Skafte)

Gruppen Embrace vandt fredag aften finalen i 'X Factor' 2016.

De to søstre, Azilda og Anilde, kommer oprindeligt fra Angola, som de sammen med deres forældre flygtede fra for 16 år siden.

Anilde og Azilda var kun henholdsvis fire og seks år, da de kom til Danmark, men alligevel mener pigerne, ar det har haft en stor betydning for deres liv.

– Det har præget vores opvækst meget, at vi er flygtet fra Angola. Vi har altid kunnet se tingene fra to synspunkter. Vi er multikulturelle, og det har gjort, at vi har interesseret os mere for forskellige kulturer, siger Embrace til Ekstra Bladet dagen efter, de vandt 'X Factor'.

Embrace vandt niende sæson af 'X Factor' foran Reem. Foto: Mogens Flindt X Factor X Factor-seere raser: Vi kunne ikke stemme på Reem

Det er ikke meget, de to søstre kan huske fra tiden i Angola, og flugten til Danmark kan de slet ikke huske.

– Vi kan huske nogle små erindringer. Jeg kan huske, vi havde katte, og hvilken madskål de havde, siger den yngste søster, Azilda, på 19 år.

Vil ikke stå frem med politisk budskab

Storesøster, Anilde, på 22 år, var seks år, da familien flygtede til Danmark, men hun husker kun de gode ting fra tiden i Angola. 

– Jeg husker, at vi havde et godt liv i Angola. Flugten hertil kan jeg ikke rigtig huske, siger Anilde.

'Commitment Issues' er allerede et hit for Embrace. Foto: Mogens Flindt X Factor X Factor-vindere stryger til tops

Pigerne håber, at de kan være rollemodeller for andre flygtninge og vise, at man også kan klare sig godt, selv om man er kommet langvejsfra.

– Der var mange, der efterfølgende sagde, at vi var en god inspiration for mange flygtninge. Vi har selv været i det, og vi er godt integreret, så på den måde kan vi fungerer som forbillede for andre.

Remee har før vundet 'X Factor' to gange - først med Martin Hoberg Hedegaard i 'X Factors' allerførste sæson og sidste år med sangerinden Emilie Esther. Men det er alligevel noget specielt at vinde med Embrace. Foto: Mogens Flindt X Factor Remee: Vi trodsede alle odds

Men selv om Embrace er glade for de positive henvendelser, er de ikke interesserede i at bruge deres sejr til at komme ud med et budskab eller være talerør for flygtninge.

– Jeg synes, det er lidt for politisk. Jeg kan bedre lide, at vi bruger det til at se Danmark på forskellige måder. Jeg vil ikke stille mig op og tale om det, for jeg vil ikke udtale mig om noget, jeg ikke ved alt om. Jeg kan godt have en mening om alverdens ting, men det er irrelevant, hvis jeg ikke ved noget, om det det, siger Anilde.

Se klippet med pigerne, der fortæller om deres fremtidsdrømme ovenfor.

(FOTO: Mogens Flindt) X Factor Remee og Mathilde til X Factor med baby-Kenya

Fredag blev vinderen af X Factor fundet i DR-byen. (FOTO: Mogens Flindt) X Factor X Factor-vinder: Remee troede ikke, vi ville vinde

Se interview med pigerne, efter de havde vundet. 

48 kommentarer
Vis kommentarer