Ilse Jacobsen dømt til at betale 25.000 kroner

Den kendte forretningskvinde står til at betale de retslige omkostninger til tøjfirmaet Message

Ilse Jacobsen taber endnu en retssag. Foto: DR
Ilse Jacobsen taber endnu en retssag. Foto: DR

Den danske gummistøvledroning Ilse Jacobsen tabte torsdag en retssag mod tøjkæden Message. Modeskaberen mente, at Message havde misbrugt hendes navn til deres serie med striktrøjer.

 

Ilse deltog indtil sidste år i DR-programet Løvens Hule. Foto: DR
Ilse deltog indtil sidste år i DR-programet Løvens Hule. Foto: DR

Sø- og Handelsretten besluttede, at striktrøjerne med navnet Ilse ikke krænker Ilse Jacobsens varemærke. Derfor får Ilse Jacobsen ikke medhold, og hun skal betale Messages sagsomkostninger på 25.000 kroner.

Message, der sælger dametøj i mere end 30 butikker i Danmark og Norge, har under hele sagen afvist alle Ilse Jacobsens påstande.

-'Ilse er et ganske almindeligt pigenavn i Danmark og vil blive opfattet sådan af forbrugeren,' lyder det blandt andet i et påstandsdokument, som Finans har fået aktindsigt i.

Ilse Jacobsen var uenig. Hun mente, at der var risiko for forveksling mellem hende og Messages produkter, og at Message har 'snyltet' på hendes goodwill, skriver Finans.

I 2018 tabte designeren, der også er kendt fra DR-programmet 'Løvens Hule', en sag om ophavsretten til designet bag hendes ikoniske gummistøvle.

Samme år var hun nomineret til Ekstra Bladets 'Nytårs Torsk'. Det skete efter, at Berlingske havde talt med 40 tidligere medarbejdere, der kritiserede modeskaberens ledelsesstil.

Efter massiv shitstorm: Gummistøvledronning klar til overenskomst