Jakob efter bruddet: - Katrine er en helt fantastisk pige

Parret, der blev smedet sammen i ’Gift ved første blik’ var for forskellige, da det blev hverdag

Katrine og Jakob gav kærligheden en chancen, men nu er det slut. (Framegrab: Snowman)
Katrine og Jakob gav kærligheden en chancen, men nu er det slut. (Framegrab: Snowman)

Alt virkede ellers som lykke og idyl, da Jakob Bay og Katrine Aakjær Nielsen i december måned flyttede sammen i hans lejlighed i Hvidovre.

Men lykken varede kun ganske kort for parret, der blev gift den første gang de overhovedet så hinanden i DRs kærlighedseksperiment ’Gift ved første blik’.

Efter knapt en måned i den københavnske forstad flyttede Katrine Aakjær Nielsen i starten af året tilbage til sit elskede Aarhus – uden at tage Jakob med. Kærligheden mellem dem var brast. 

Jakob og Katrine er ikke længere kærester. (Framegrab: Snowman) TV 'Gift ved første blik': Jakob og Katrine er gået fra hinanden

- Vi gik fra hinanden i januar, så det er ikke nogen ny beslutning. Men vi havde brug for at få tingene lidt på afstand inden det blev meldt ud. Nu er vi heldigvis begge afklaret med situationen, og klar til at melde det ud, skriver Jakob Bay i en mail til Ekstra Bladet.

Katrine havde det fra starten tungt med afstanden mellem København og Aarhus. (Framegrab: Snowman)
Katrine havde det fra starten tungt med afstanden mellem København og Aarhus. (Framegrab: Snowman)
 

Jakob og Katrine var det eneste af de fire par, der var med i anden sæson af ’Gift ved første blik’, der gav deres forhold og fremtid en reel chance.

56-årige Frank fra Bornholm har ikke fortrudt sin deltagelse i 'Gift ved første blik'. (Foto: DR) Underholdning Frank fra 'Gift ved første blik': Sådan har jeg det i dag

Frank og Pia holdt end ikke hinanden ud på bryllupsrejsen. Lars fra Aarhus var klar i dommen over sin partner Jeannette, som han mente var for gammel. Og Peter og Carina fandt bare aldrig rigtig melodien og kemien. Men Jakob og Katrine forblev kærester, selv da kameraerne slukkede.

Lars lod sig rive med og krammede lystigt Jeanette. (Screendump: Snowman) TV Gift ved første blik: Lars fortryder kys og kram

 

Alligevel holdt den iscenesatte kærlighed ikke i det lange løb, måtte parret sande i januar. Og beslutningen om, at det var slut mellem dem, var de heldigvis enige om.

- Katrine og Jeg har altid været gode til at snakke sammen, så det gjorde vi jo løbende. Vi satte os ned og snakkede tingene igennem, og var enige om at det var den bedste løsning for os begge. Vi kunne begge godt mærke, at det ikke gik i den retning vi ønskede sammen, lyder det fra Jakob Bay, der peger på flere grund til, at det ikke gik mellem ham og Lillemor, som han kaldte hende. 

- Katrine er en helt fantastisk pige, med rigtig mange gode kvaliteter. Men samtidig er jeg og hende også meget forskellige på mange vigtige punkter. Vores forskelligheder konfliktede for meget med hinanden, og så havde Katrine svært ved at finde ro og falde til i København. Vi havde svært ved at finde de helt rigtige kærlighedsfølelser for hinanden, som bare gjorde alt andet ligegyldigt. Hun savnede sin familie og venner for meget, og når man lagde det hele sammen, var vi helt enige om at det var den bedste løsning.

Kærligheden holdt, da eksperimentet sluttede. (Foto: Snowman/DR) TV Katrine og Jakob skilt men stadig kærester

- Har jeres forhold haft det svært, fordi hele Danmark har kunnet følge med?

- Jeg synes ikke, at det har påvirket vores forhold at hele Danmark har kunnet følge med. Vi er begge meget åbne og har taget det hele som det kom. Og så har folk simpelthen været så søde og støttende hele vejen igennem. Det har været dejligt med alle de søde ord og kommentarer.

Jakob og Katrine er stadig gode venner trods bruddet. (Framegrab: Snowman)
Jakob og Katrine er stadig gode venner trods bruddet. (Framegrab: Snowman)
 

Selvom Jakob Bay og Katrine Aakjær Nielsen ikke længere er kærester og nu bor i hver sin ende af landet, ses de stadig.

- Vi er skiltes som gode venner. Vi har delt meget sammen, og vi er stadig fortrolige med hinanden og støtter hinanden. Så vi har da mødtes flere gange, været ude og løbe og hygget os.

- Hvad er det bedste I har fået med fra hinanden?

- Katrine har heldigvis mange gode kvaliteter, og jeg har lært rigtigt meget af hende. Hun har hjulpet mig med at finde en ro, som jeg søgte efter, og hun har helt sikkert også påvirket mine prioriteringer her i livet. Jeg er blevet mere opmærksom på hvad der er vigtigt for mig, og hvilke ting som bare var overfladiske.

Katrine havde det gennem 'Gift ved første blik' hårdt med at skulle forlade Aarhus, men kærligheden har nu trukket hende til København. (Foto: DR/Snowman) TV Nu flytter de sammen

Selv om Jakob Bay ikke fandt den kæreste – eller kone - han håbede på, da han meldte sig til ’Gift ved første blik’, fortryder han ikke, at han meldte sig til eksperimentet.

- Nej, jeg har på intet tidspunkt fortrudt min deltagelse i ’Gift ved første blik’. Jeg er glad for den oplevelse jeg har fået, og jeg er glad for at have fået en helt fantastisk pige ind i mit liv i form af Katrine. Jeg tror rigtigt meget på konceptet og de fire eksperter, og jeg er glad for at de matchede mig op med Katrine på trods af afstanden.

- DR søger nye deltagere – hvad er dit bedste råd til dem?

Kast jer ud i det, men vær afklaret med jer selv. Tag det som en oplevelse, og lad være med at forvente at blive forelsket med det samme og alt bare går op i en højere enhed efter fem uger. Der sker så meget i den periode, at man ikke kan følge med, og den rigtige udfordring starter først når kameraet bliver slukket, lyder det fra Jakob Bay.

Underholdning Lars er vred: Her er sandheden om 'Gift ved første blik'

Det var sidste sommer, at han og Katrine Aakjær Nielsen blev gift, da de så hinanden allerførste gang. DR sendte dem på bryllupsrejse og fulgte parret i fem uger. Jakob fra Hvidovre og Katrine fra Aarhus havde fra starten en god kemi og ironi, og de forblev kærester, da kameraerne slukkede. De lod sig i efteråret skille, da de følte sig mere som kærester end ægtepar. I december flyttede de sammen i københavnerforstaden. Men nu er det altså slut mellem tv-parret.

Jeanette og Lars deltog i DR's planlagte scener, som lod seerne forstå, der var håb for ægteskabet, selv om de var gået fra hinanden. (Foto: DR/Framegrab/Snowman) Underholdning Snydt ved første blik: DR manipulerer - igen

Se mere til Jakob her

12 kommentarer
Vis kommentarer