Kaos og grædende børn under Guldtuben: Vi gik i total terror-panik

En brandalarm udløst under Guldtuben i Royal Arena fik mange børn og forældre til at frygte et terrorangreb

Scenen under Guldtuben 2018 Foto: Privat
Scenen under Guldtuben 2018 Foto: Privat
Følg Underholdning

Spændte på at se de kendte ansigter fra Youtube var Vanja Carlsen lørdag aften taget med sin 13-årige datter Kaya ind for at se Guldtuben 2018. 

Guldtuben er prisfest, der hylder danske Youtube-stjerner, og som blev sendt live fra Royal Arena i København.

Vanja og Kaya, og Kayas veninde Isabella på 12 år sad på balkonen og nød showet, da det pludseligt blev afbrudt af det, der viste sig at være en brandalarm forårsaget af røgudvikling i en popcorn-maskine.

Men det vidste familien ikke. Hvad mor, datter og veninde troede var et sjovt indslag, endte med at skabe en uventet stemning.

Royal Arena evakueret: Det der er sket, er rigtigt, rigtigt, uheldigt

- Pludselig er der en høj sirene, der kører. Så alle kigger forventningsfulde rundt og tror først der kommer en eller anden overraskelse. Den bliver så afbrudt af denne her seriøse mandestemmer, der siger, at der er opstået en kritisk situation, og at alle skal forlade bygningen, fortæller Vanja Carlsen til Ekstra Bladet.

Kaya på 13 år og Izabella på 12 år Foto: Privat
Kaya på 13 år og Izabella på 12 år Foto: Privat
 

Fra smil og latter vender stemningen fuldstændigt.

- Jeg tænkte straks, at det kunne være en bombetrussel. Mine tanker kredsede straks om terror. De fleste forældre prøvede at være rolige, men børnene gik i panik, fortæller hun om den skræmmende oplevelse.

Hun savnede i den grad information fra folkene bag showet. Først da hun var kommet hjem fra showet, gik det op for hende, at der 'bare' var tale om røgudvikling i en popcorn-maskine.

Fik 30 opkald
- Vi kunne kun høre alarmen. De burde have sagde højt og tydeligt i højtaleren, at man ikke skulle panikke, mener hun.

- Sker der noget uventet, skal man sige, hvad situationen er, for folk har virkelig angst for terror. Lige til sådan et arrangement er der rigtig mange unge, der er taget af sted uden deres forældre. Min datters veninde fik 30 opkald, fordi alle folk gik i panik, tilføjer hun.

En anden gæst til prisuddelingen havde samme oplevelse.

- Da alarmen begyndte at blive adviseret i højttalerne som en 'opstået kritisk situation' bragede showets lyd fortsat af sted henover alarmen, og det var reelt først, da lyset blev tændt, at man forstod, at alarmen var alvor. Da vi herefter blev ført i menneskestrømmen ud af nødudgangene, var der ikke noget som helst personale at se, og der blev overhovedet ikke informeret om situationen undervejs, så alle løb rundt i vildrede, forklarer Rune Wengel til Ekstra Bladet.

Vanja Carlson valgte modsat mange andre at gå tilbage til showet, da faren var drevet over.

- Da vi kom tilbage, var der en rystet stemning. Der var rigtig mange, der ikke kom ind igen. Gulvet foran var kvart tomt. Der var også folk ude foran, der stod og græd helt utrøsteligt, fortæller en rystet Vanja Carlsen.

Mor Vanja Carlsen under showet Foto: Privat
Mor Vanja Carlsen under showet Foto: Privat
 

Konfrontation

Ken Malec, der er direktør for Tradecph, der står for afviklingen af årets Guldtuben, er ked af episoden, der betød, at showet blevet afbrudt i et kvarter.

- Det er jo desværre dét, der sker, siger han til Ekstra Bladet.

- Vi har været i kontakt med gæster, der følte sig meget utrygge og som frygtede, at der var tale om terror. Hvad siger du til det?

- Jeg havde selv min søn med, der var meget utryg ved det hele, og det er jo en naturlig reaktion. Jeg er rigtig ked af, at nogen har haft en dårlig oplevelse, men jeg hæfter mig ved, at Royal Arena var tømt og fyldt igen på et kvarter. Det kan kun lade sig gøre, fordi sikkerhedsprocedurerne fungerer, og alle blev sendt roligt ud af døren.

- Vi har talt med en mor, der aldrig hørte, at der 'bare' var tale om brand i en popcornmaskine. Det opdagede hun først, da hun så det i tv. Har I gjort det godt nok?

- Der blev meldt ud over højtaleranlægget, at alt var under kontrol, og at det var sikkert at komme ind igen. Så blev der fortalt fra scenen under først 'act', da showet gik i gang igen, at der var tale om en popcornmaskine. Fem minutter senere blev det gentaget igen fra scenen for at sikre, at dem, der ikke var kommet ind med det samme, også fik informationen. Så det blev gjort klart to gange.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind