Komtesse Camilla: Det har været et ulideligt år

Komtesserne af Rosenborg har med kun syv måneders mellemrum mistet begge deres forældre. Nu ligger der en sort skygge over julen

Komtesse Camilla sammen med sine forældre grev Christian og grevinde Anne Dorte af Rosenborg. (Foto: Lars E Andreasen)
Komtesse Camilla sammen med sine forældre grev Christian og grevinde Anne Dorte af Rosenborg. (Foto: Lars E Andreasen)
Følg Underholdning

Med kun syv måneders mellemrum mistede komtesserne af Rosenborg begge deres forældre - greve Christian af Rosenborg og grevinde Anne Dorte af Rosenborg. Et stort tab, der uden tvivl har sat sit præg på 2014 og ikke mindst på julen.

- Det havde nok været noget andet, hvis man mistede sin far, og der så gik tre år, før man mistede sin mor. Det er til at forstå, men det er hårdt, når det sker med så kort mellemrum, fortæller komtesse Camilla Alexandrine Kristine af Rosenborg til Ekstra Bladet. Grevinde Anne Dorte sov stille ind d. 2. januar i år, mens greve Christian, der er fætter til dronning Magrethe, døde d. 21. maj året inden.

Et mareridt
Hun har sammen med sin tvillingesøster komtesse Josephine og lillesøster komtesse Feodora brugt året på at tømme forældrenes hjem - det 1000 kvadratmeter store Sorgenfri Slot.

- Mine forældre har altid værnet om deres smukke hjem, og så skulle vi splitte det hele ad og tage stilling til hver en ting. Lige pludselig sidder man dér, og alt er tomt. Det har været et mareridt, fortæller Camilla af Rosenborg, der sammen med sine søstre heldigvis kom ud på den anden side uden at være uvenner.

Et ulideligt år
Tabet af forældrene har haft indflydelse på familielivet for hende. Camilla af Rosenborg er selvstændig, og hendes forretning har i perioder været ramt af, at hun ikke har kunne være fuldtid.

- Det har været et ulideligt år. Jeg synes ikke, der er så meget at fejre til nytår. Men det kan være, vi får noget at fejre i 2015, hvem ved, siger hun optimistisk.

Hun fortæller, at det ikke kom som et chok, da hendes mor døde. Hun var gennem de sidste år af hendes liv ramt af kræft.

- Vi havde set, det gik den vej. Det var et større chok, da min far døde.

Artiklen fortsætter under billedet...

Grevinde Anne Dorte og grev Christian i deres hjem på Sorgenfri Slot. Billedet er taget på grev Christians 70 års fødselsdag. (Foto: All over)
Grevinde Anne Dorte og grev Christian i deres hjem på Sorgenfri Slot. Billedet er taget på grev Christians 70 års fødselsdag. (Foto: All over)
 

Surrealistisk bisættelse
Hun beskriver moderens bisættelse som en surrealistisk oplevelse, hvor hun sammen med sine søstre klædt i sort stod præcis det samme sted foran kirken og hilste på gæsterne, som de kun syv måneder forinden havde gjort ved faderens bisættelse.

- Man når ikke at sørge over den ene, før man er i gang med den anden, siger komtesse Camilla. Hun vil ikke beskrive sig selv og sine søstre som en tudefamilie, hvor der ynkes. Faktisk har hun svært ved, at folk trøster og siger, det er synd for hende.

- Jeg har svært ved at tage i mod sådan noget. Der er jeg nok ikke så god, og derfor er jeg gået meget med det selv.

Sindssyg julefreak
De fleste danskere har meget faste traditioner omkring juletid, og det er ikke en undtagelse i familien af Rosenborg. Men denne jul bliver væsentlig anderledes end de foregående.

I familien har der været tradition for, at alle mødte op i kjole og smoking juleaften på Sorgenfri Slot, og den tradition vil højst sandsynligt ikke blive ført videre.

- Jeg synes allerede, at den her jul sucks. Men jeg har jo fire børn, som jeg skal være der for. Vi skal holde jul og pynte op for dem, siger hun og tilføjer:´

- Men den her periode virker bare så tung. Jeg tror, der går et par år, før jeg får lyst til jul igen.

Og komtesse Camilla er ellers en ’sindssyg julefreak’.

- Det irriterer mig, at jeg ikke har lyst. Det er ærgerligt, at tabet af mine forældre skal lægge sig som en skygge. Men vi skal selvfølgelig hygge os og mindes dem juleaften, fortæller komtesse Camilla, der har prioriteret at tale om forældrenes død med sine fire børn.

 

Dem mistede vi også i 2014

Jess Ingerslev døde af blærekræft

Skuespilleren Jess Ingerslev sov ind den 13. oktober 2014. Han døde efter længere tids kamp mod sygdommen blærekræft. Jess Ingerslev blev 67 år gammel.

Jess Ingerslev bisat

’Far til fire’-film forlængede Jess’ liv

Tom McEwan: Jess var min rigtig gode ven

(Foto: Mogens Flindt)
(Foto: Mogens Flindt)

Jørn Ege Siana døde af kræft i bugspytkirtlen

Den berygtede speciallæge i plastikkirurgi Jørn Ege Siana døde d. 20. maj i år. Han blev kun 58 år gammel. Tilbage står hans 47-årige enke Annelie, som han giftede sig med for knap to år siden.

Kræft i bugspytkirtlen: Smertefuld dræber slog Jørn Ege ihjel

Ven: Ege får en privat begravelse

Jørn Ege er død

(Foto: Ole Steen)
(Foto: Ole Steen)

Richard Møller Nielsen døde af en svulst i hjernen

Richard Møller Nielsen blev 76 år gammel og døde efter længere tids sygdom den 13. februar i år. Den tidligere landsholdstræner, der første Danmark til EM-guld i fodbold i 1992, blev i sommeren 2013 opereret for en svulst i hjernen, hvorefter han kæmpede for at vende tilbage til livet. Men han tabte kampen.

Officielt: Ricardo får sin egen plads

Nu er Ricardo blevet bisat

Ricardo gav aldrig op

(Foto: Kristian Linnemann)
(Foto: Kristian Linnemann)
 

Steen Ankerdal døde af tarmkræft

Steen Ankerdal, der var en af sportsjournalistikkens helt store personligheder, døde 12. august i år. Han blev 66 år gammel. Steen Ankerdal fik konstateret tarmkræft i 2009 og tabte 20 kilo i løbet af en kort periode. Han kæmpede mod kræftsygdommen frem til sin død.

Præstens tale om Ankerdal: En travl og hengiven far

 

Godt, far fik fred

Sportslegenden Steen Ankerdal er død

(Foto: Thomas Lekfeldt)
(Foto: Thomas Lekfeldt)
 

Søsser Krag døde af brystkræft

Søsser Krag var hårdt ramt af sklerose i mere end tyve år. Men det var den tilbagevendte brystkræft, der tog livet af Helle Virkner og Otto Krags datter den 5. juli i år. Hun blev kun blev kun 51 år.

Nu er Søsser blevet bisat

Søsser Krag er død

Søsser Krag opereret for kræft

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt