Kong Henrik opereret: Det fejlede han

Henrik har gennemgået en operation i lysken og en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Han forventes ikke at have gener, oplyser Hoffet

Det forlød først, at Henrik var blevet indlagt med en infektion i benet - nu melder Kongehuset, at prinsgemalen har gennemgået en vellykket operation.

Torsdag kom det frem, at 83-årige kong Henrik var blevet indlagt på Aarhus Universitetshospital på grund af en infektion i benet. Siden blev han overflyttet til Skejby Sygehus.

Nu oplyser Kongehuset, at han er blevet opereret, og at det er gået planmæssigt.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Indgrebene, der blev foretaget på grund af forsnævringer på pulsårerne, er gået planmæssigt, oplyses det i en pressemeddelelse.

Hoffet forventer, at Henrik bliver udskrevet på onsdag og oplyser samtidig, at han ikke ventes at have gener efter indgrebene.

Tidligere i dag ønskede Kongehusets kommunikationsafdeling ikke at oplyse nærmere om Henriks helbred, men bekræftede, at han ville blive udskrevet senere på ugen.

Oprindelig var det planen, at kong Henrik, som vi på Ekstra Bladet ynder at kalde dronning Margrethes farverige gemal, skulle have været med på Gråsten Slot, hvor Margrethe ankom lørdag. Det satte hans sygdom imidlertid en stopper for. I stedet tog Dronningen imod Gråsten Ringriderforening i selskab med Kronprinsparret og deres fire børn søndag eftermiddag.

Margrehtes regnfrakke får masser af ros. Foto: Ernst Van Norde nationen Kærligheden skyller ned over dronningen: Den frakke må jeg have

Har fået hjælpere
I denne uges udgave kunne ugebladet Her&Nu afsløre, at Henrik, havde fået fast følgeskab af sygeplejere.

- Vi kan bekræfte, at der for nylig er ansat sundhedsfagligt personale til hjælp for hans kongelige højhed prins Henrik. Helt principielt, så udtaler vi os ikke om konkrete arbejdsopgaver hos de enkelte faggrupper, lyder det fra hoffets kommunikationschef Lene Balleby til Her&Nu.

Samme citat sendte Kongehusets kommunikationsafdeling, efter Ekstra Bladet kontaktede den for at høre nærmere om årsagen til, at der er blevet hyret særligt sundhedsfagligt personale.

- Men jeg kan dog afvise, at der skulle være en særlig medicinsk årsag andet end, at prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjælp i hverdagen, lød det i går fra Lene Balleby i et skriftligt citat.

Ganske kort tid efter meddelte kongehuset, at Henrik havde fået en infektion i benet, og at han var indlagt.

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

Opdateres...

161 kommentarer
Vis kommentarer