Hollandsk prins i livsfare efter lavine

Tilstanden er kritisk for dronning Beatrix' næstældste søn, der i 15 minutter lå begravet under sne i Østrig

Den hollandske prins er stadig i fare efter lavine-ulykke (Foto: Kerstin Joensson)
Den hollandske prins er stadig i fare efter lavine-ulykke (Foto: Kerstin Joensson)

Den hollandske dronning Beatrix' næstældste søn, prins Johan Friso, blev fredag begravet i en lavine nær Lech i det vestlige Østrig, skriver østrigske og hollandske medier.

Østrigske læger betegner prinsens tilstand som stabil, men han er ikke uden for livsfare, oplyser den hollandske regerings informationstjeneste på vegne af dronning Beatrix.

- Prins Friso er i intensiv behandling på sygehuset i Innsbruck, hedder det i meddelelsen.

Alene på off-piste
Den 43-årige prins skal have ligget under sneen i 20 minutters tid og blev efterfølgende genoplivet af redningsmandskabet, skriver det østrigske nyhedsbureau APA.

Hvem er Johan Friso af Oranje-Nassau

Johan Friso var tilsyneladende taget alene ud for at stå på off-piste ski, det vil sige uden for pisterne, skriver hollandske medier. Men den østrigske tv-station ORF rapporterer, at han var sammen med to andre, da ulykken indtraf lidt over middagstid.

Den hollandske netavis NRC.nl skriver, at skiløberne i området på det kraftigste er blevet opfordret til ikke at forlade de afmærkede pister på grund af faren for laviner.

Prinsen blev slæbt fyrre meter

Lavinen strakte sig over 30 gange 40 meter, siger borgmesteren i Lech, Ludwig Muxel, til ORF.

Den hollandske premierminister, Mark Rutte, oplyser til avisen De Telegraaf, at dronning Beatrix, der sammen med de øvrige medlemmer af kongefamilien holder skiferie i området, ikke er involveret i lavineulykken.

Var stor fare for laviner

Ifølge hollandske medier har det sneet meget i området i de seneste dage, hvilket øger faren for laviner.

Johan Friso er lillebror til kronprins Willem-Alexander. Han har to små døtre med sin borgerlige hustru Mabel og er uddannet maskiningeniør og økonom med bopæl i London.

Hollandsk prins i livsfare

Den hollandske kongefamilie har siden 11. februar opholdt sig i Lech ved Arlberg, hvor de i årtier har holdt vinterferie.

Frede og Marys venner
Kronprins Willem-Alexander og kronprinsesse Maxima, der hører til det danske kronprinspars vennekreds, ventes ligeledes at rejse på skiferie i Østrig i denne uge.

Ifølge den østrigske avis Kronen Zeitung skulle kongefamilien have stillet op til fotografering for pressen i sneen mandag.