Annonce:
Annonce:

Mary tævede ble-firma

Kongehuset, hvis medlemmer ellers gladelig stiller op med Harboe-kasketter, brugte mere end 21.000 kroner på juridisk slagsmål med australsk blefirma

Kronprinsesse Mary er her på rejse i sit hjemland Australien.(Foto: Thomas Wilmann)
Kronprinsesse Mary er her på rejse i sit hjemland Australien.(Foto: Thomas Wilmann)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige
De har masser af små, lykkelige børn på deres produkter.

Men når først den danske stat og det danske kongehus – med kronprinsesse Mary i spidsen – ruller sig ud, hjælper ingen kære mor.

Det må blefirmaet Huggies erkende, efter at Mary – med hjælp fra den danske ambassade i hendes hjemland – slog næven i bordet og forlangte, at de holdt op med at misbruge Marys navn.

For mens de gavmilde venner i dansk erhvervsliv indimellem bruger de kongelige i reklamefremstød, så gælder der helt andre regler for dem, der ikke betaler for de kongeliges ekstravagante forbrug.

Truede med bål og brand
Så da Huggies sidste år brugte et billede af Mary, der forlod et supermarked med to pakker af deres bleer under armen, slog hun til.

Via hoffets informationschef og hofchef Per Thornit fik hun kørt den danske ambassade i stilling til en krig mod de formastelige, der hurtigt fandt ud af, at hun ikke ligefrem var en almindelig mor på indkøb, selv om det var det, hun forsøgte at signalere.

flash! har fået aktindsigt i sagen, og her fremgår det, at den danske ambassade i Marys hjemland hyrede advokatfirmaet Tress Cox, der med det samme fór i blækhuset og truede Kimberly-Clark, der står bag bleerne, med bål og brand.

Den danske kronprinsesse forbeholdt sig ret til at hive dem i retten, hvis ikke de med det samme erkendte, at de ikke havde hjemmel til at bringe billedet, og med det samme stoppede med at misbruge den kongelige person.

Firmaet sagde undskyld
Og den svulstige brug af Marys titel og trusler fremsat via den danske ambassades brevpapir bar frugt.

Kort efter at advokaterne havde truet med en retssag, skrev Kimberly-Clark tilbage og lovede, at de ikke ville bruge billederne mere.

De anerkendte dog ikke påstanden om, at de ikke havde ret til at bringe billederne.

Men de undskyldte og erklærede straks, at de ikke ville bruge dem mere, og donerede penge til en forening, der hjælper voldsramte børn.

Derefter besluttede Mary, at hun ikke ville gå længere med sagen.

En sag, der endte med at koste kongehuset 21.670,82 kroner i advokatregninger.

I første omgang lagde den danske ambassade i Canberra ud, men den 16. december betalte Frede og Marys hof pengene tilbage, efter at Per Thornit havde godkendt beløbet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: