Annonce:
Annonce:

Mary rapellede 25 meter

Kronprinsessen var på hjemmeværnsøvelse i dag

Mary så meget afslappet ud, mens hun rapellede ned af den høje klippe. Foto: Kasper Kamuk
Mary så meget afslappet ud, mens hun rapellede ned af den høje klippe. Foto: Kasper Kamuk
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Kronprinsesse Mary smed de royale gevandter og trak i den noget mere uformelige hjemmeværnsuniform, da hun deltog i øvelsen 'Sikker Solskin' på Bornholm i dag. Her skulle hun blandt andet rapelle ned fra en 25-30 meter høj klippe i det gamle stenbrud i Vang, 'som et led i opbygningen af Hjemmeværnssoldatens tillid til egne evner', som der står på hjemmeværnets hjemmeside.

Og det klarede den sporty prinsesse i fin stil, ifølge Ekstra Bladets mand på stedet. Marys hofdame, Caroline Heering, som også deltog i øvelsen, måtte derimod lige ind og 'kysse' klippevæggen, da hun mistede fodfæstet på vej ned.

Løjtnant Mary

Mary lyttede meget koncentreret, da øvelsen blev forklaret, men der var også overskud til smil hos både den kongelige firebarnsmor og hofdamen, der formentlig nød en dag uden for den normale etikette med lidt fysiske strabadser.

Annonce:

Kronprinsessen deltog blandt andet også i feltskydning, og Mary, der er kendt for at være glad for at tage billeder til familiealbummet, måtte også lige have mobiltelefonen frem og tage et billede, da en hundefører rapellede ned fra en klippevæg med sin hund mellem benene.

Dagen startede ved Raghammer Skydeterræn, hvor Kronprinsessen gennemførte en vedligeholdende skydeøvelse, og i Nexø Havn træned eMary bevogtning og sikring af havneområde i en gummibåd med Marinehjemmeværnet.

Mary vild med at sove i det fri

Kronprinsessen gennemførte grunduddannelsen i hjemmeværnet i 2008, hvor hun blandt andet bestod prøver i førstehjælp og skydning, ligesom hun har gennemgået en uddannelse i brand, redning og miljø.

Da hun færdiggjorde sin officersuddannelse i hjemmeværnet i 2009, fortalte hun i et interview med HJV magasinet, at der var blevet stillet krav til hende.

- For mig personligt har det været en god oplevelse at blive stillet over for nye opgaver i uvante og udfordrende situationer. Der er blevet krævet meget - og givet tilbage efter bedste evne, sagde kronprinsessen i interviewet, hvor hun også afslørede, at hun også havde sovet i det fri i en bivuak.

- Den første nat fuldt feltmæssig i bivuak var en oplevelse, jeg sent vil glemme, fortalte hun.

Dagens øvelse er et samarbejde mellem Det Bornholmske Hjemmeværn og Hærhjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster med deltagelse af enheder fra Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet. Omkring 500 hjemmeværnssoldater er med i øvelsen, der starter torsdag og slutter lørdag aften i denne uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: