Afviser: Kronprinsen har ikke fået forsvarshemmeligheder

Forsvarsministeren er blevet forsikret om, at kronprinsen ikke er blevet indviet i følsomme oplysninger

Nu afviser Trine Bramsen (S), at kronprins Frederik skulle have fået adgang til følsomme oplysninger om Forsvaret. Foto: Jens Dresling
Nu afviser Trine Bramsen (S), at kronprins Frederik skulle have fået adgang til følsomme oplysninger om Forsvaret. Foto: Jens Dresling

Kronprins Frederik og nøglepersoner i Forsvaret drøfter ikke følsomme oplysninger om interne forhold i Forsvaret.

Det siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) i Folketingssalen. Det sker som svar på et spørgsmål om kronprinsens private møder med nøglepersoner i Forsvaret.

Det er SF's Anne Valentina Berthelsen, som har spurgt ind til emnet.

- Forsvarschefen har til Forsvarsministeriet oplyst, at der er tale om sammenkomster under private former, hvorfor der ikke drøftes konkrete eller følsomme forhold for Forsvaret, siger Bramsen.

- Det bliver jeg nødt til at henholde mig til. Det er klart, at drøftelser og beslutninger om konkrete eller følsomme forhold om Forsvaret skal ske via de officielle kanaler, siger ministeren.

Kronprinsfamilien opholder sig fire måneder i Verbier i forbindelse med børnenes skolegang. Foto: Ritzau Scanpix Danske kongelige Efter skihytte-skandalen: Nu udtaler kongehuset sig

Meldingen kommer, efter at netmediet Olfi, der dækker dansk forsvars- og sikkerhedspolitik, har beskrevet, at kronprinsen har holdt hemmelige møder med ledende medlemmer af Forsvaret.

Ifølge Trine Bramsen er der ikke hold i historierne om kronprins Frederik. Foto: Jens Dresling
Ifølge Trine Bramsen er der ikke hold i historierne om kronprins Frederik. Foto: Jens Dresling
 

Olfi har fået adgang til oplysninger. Disse bekræfter, at møderne har fundet sted et par gange om året. Og at det seneste fandt sted 6. november 2019. Det skrev mediet tidligere på måneden.

På møderne har kronprinsen ifølge Olfi angiveligt fået følsomme oplysninger om interne forhold i Forsvaret.

På deltagerlisten var blandt andre chefer for Søværnet, Flyvevåbnet og Specialoperationskommandoen.

Kronprins Frederik har valgt at indstille udlejningen af sin skihytte i Schweiz, efter hans forretning blev afsløret. Foto: Jens Dresling Danske kongelige Kongehusets skattefri gesjæfter fredet

Møderne er ifølge Olfi blevet afholdt, uden at forsvarsministeren eller andre medlemmer af regeringen er blevet informeret.

Bramsen siger, at hun ikke har nogen holdning til rådgivningen af kronprinsen.

- Men jeg har en holdning til, at drøftelser og beslutninger om konkrete og følsomme oplysninger, der vedrører Forsvaret, skal foregå via de officielle kanaler, siger hun.

Bramsen mener ikke, at hun i denne sag kan løfte pegefingeren. Hun henviser til svaret fra forsvarschefen.

Ritzau har henvendt sig til kongehuset om en kommentar til sagen. Men kongehuset er ikke vendt tilbage.

81 kommentarer
Vis kommentarer