Alexandra færdig i Unicef

Grevinden stopper efter 15 år som protektor

Følg Underholdning
Følg Kongelige

Det er turbulent tid, grevinde Alexandra går igennem i disse måneder. Skilsmisse, ny bolig og nu siger hun også farvel til organisationen Unicef, som hun har været protektor for i 15 år.

Alexandra om bruddet med Martin: Det var hårdt og skete hurtigt

Det her Unicef netop meddelt i en pressemeddelelse.

- Grevinde Alexandra har igennem 15 år gjort en meget stor forskel, og hun har været en fantastisk ambassadør for Unicef, siger bestyrelsesformand i Unicef Danmark Alfred Josefsen i pressemeddelelsen.

Så sent som i sidste uge var grevinde Alexandra på sin sidste officielle opgave for Unicef Danmark, da hun var blandt talerne, da et rådgivningscenter for børn og forældre åbnede i det fattige bulgarske Vidin-distrikt. Centret er finansieret af Unicef i samarbejde med Velux-fonden.

Nu ryger Martin helt ud af Alex' liv

Det er ikke først gang, at Alexandra mister en protektion. Tilbage i august 2014 stoppede hun som protektor for Danmarks Radios Pigekor, efter at have fulgt dem tæt i 19 år.

Tidligere har museet Arken valgt at stoppe samarbejdet med Alexandra.

Hun blev strittet ud af museets ledelse, der i et brev meddelte hende beslutningen om, at hendes tid som protektor var forbi.

Så lidt bestiller Alexandra

Brevet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, er underskrevet af Arkens bestyrelsesformand, Ole Bjørstorp, og museumsdirektør Christian Gether. 

Her indleder museets ledelse med en ros for hendes virke, hvorefter det meddeles: 

'I lyset af Grevindens mange gøremål og kostbare tid anser Arken det som et respektfuldt skridt at bringe protektionen til ophør.'

Grevinde Alexandra er fortsat protektor for Dansk Blindesamfund, Dyrefondet, Fyrtøjet – Et kulturhus for Børn, Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød, Fobu, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Odense Zoo, Parkinsonforeningen, Randers Regnskov og Svenske Villa Fonden og The English-Speaking Union of Denmark.

Alexandra følger prins Felix i skole

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind