Alexandra frasiger sig apanagen

Grevinde Alexandra frasiger sig sin årlige ydelse med virkning fra juli 2020, hvor prins Felix fylder 18 år

Grevinde Alexandra frasiger sig sin årlige ydelse med virkning fra juli 2020, hvor hendes yngste søn, prins Felix, fylder 18 år.

Det oplyser hendes advokat Bjarke Vejby til Ritzau.

Alexandra modtog sidste år 2,3 millioner kroner i apanage. En ydelse, hun har modtaget siden skilsmissen fra prins Joachim i 2004. Parret har sønnerne prins Nikolai, der fylder 18 år til august, og prins Felix på 14 år.

61445845.jpg 

Skatteborgerne betaler: Kæmpe lønstigning til Alexandra

Til sammenligning modtager prins Joachim 3,5 millioner, mens kronprins Frederik 19,6 millioner, hvoraf de to millioner går til kronprinsesse Mary.

Ydelsen er i dag på 2,4 millioner kroner årligt. Den er efter lov om årpenge livsvarig, hvilket vil sige, at den ikke kan fratages grevinden uden hendes eget personlige samtykke.

Det har hun altså givet nu, men dog med et lille forbehold.

Ydelsen efter lov om årpenge er livsvarig, hvilket har den konsekvens, at den ikke kan fratages grevinden uden hendes eget personlige samtykke. At ydelsen er livsvarig betyder desuden også, at Grevinde Alexandra ikke er omfattet af pensionsordninger. Grevinde Alexandra meddeler i denne forbindelse, at hun ikke ønsker at modtage den fulde lovbestemte ydelse, når hun ikke længere er erhvervsaktiv. Det er derfor hensigten, at grevinden, når hun når den almindelige pensionsalder, modtager en pensionsydelse på tjenestemandslignende vilkår, der vil være langt mindre end den lovbestemte ydelse.

Grevinden er ikke omfattet af nogen pensionsordning, og derfor vil hun fra det tidspunkt, hvor hun ikke er erhvervsaktiv længere, ikke frasige sig det fulde beløb.

Hun vil fra dette tidspunkt modtage et beløb svarende til en tjenestemandspension, som altså også vil være væsentligt lavere end den nuværende ydelse.

Alexandras privatsekretær oplyser til Ekstra Bladet, at Grevinden ikke ønsker at svare på flere spørgsmål for nærværende.

Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby oplyser til Ekstra Bladet, at man kendte til Alexandra planer i forvejen.

- Hoffet har bistået med kontakten til statsministeriet, men det er helt og aldeles grevindens egen beslutning, fortæller Balleby.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har også fået overbragt beskeden.

- Jeg har noteret mig, at grevinde Alexandra har meddelt, at hun, når prins Felix fylder 18 år, ønsker at frasige sig den ydelse, som hun modtager fra den danske stat, så længe hun fortsat er erhvervsaktiv.

- Det tager jeg til efterretning, og det er en beslutning, som jeg har stor respekt for, lyder det i en pressemeddelelse.

Så meget betalte du for Kong Henriks sviptur

Nyt firma?
Inden den daværende Alexandra Christina Manley blev gift med prins Joachim i 1995, arbejdede hun som vicedirektør i managementfirmaet GT Management Ltd i Hong Kong. Efter brylluppet blev hun prinsesse af Danmark.

I april 2016 'genaktiverede' den 52-årige Alexandra sin enkelmandsvirksomhed med navnet 'Grevinde Alexandra', fortalte hun til BT.

Virksomheden er registreret som et PR- og kommunikationsfirma.

- Det er registreret sådan, fordi der skal angives noget, men det fortæller på ingen måde, hvad grevinden eventuelt har tænkt sig at beskæftige sig med på et tidspunkt, fortalte hendes daværende sekretær Eiliyah Julie Jacobsen.

57031863.jpg

Mistede titel
Da hun og Joachim annoncerede deres skilsmisse i 2004, fik hun i stedet titlen Hendes Højhed Prinsesse Alexandra. Den titel mistede hun imidlertid, da hun giftede sig med fotografen Martin Jørgensen i marts 2007. Parret meddelte deres skilsmisse i september 2015.

I maj sidste år meddelte Hoffet, at man ikke regnede med apanage til grevinde Alexandra og prins Joachims to sønner - eller deres fætre og kusiner.

- Det er ikke forventningen, og det har det aldrig været, at andre end prins Christian til sin tid skal have årpenge, sagde Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby til DR.

Alexandra klar til nyt job – åbner eget firma

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.