Alexandra haglet ned: - Det er noget fis!

Der er delte meninger om Alexandras nye single, men grevinden selv tager ikke kritikken så tungt

Grevinde Alexandra er aktuel med sin første single. Men ikke alle er lige begejstrede. Foto: Andreas Haubjerg
Grevinde Alexandra er aktuel med sin første single. Men ikke alle er lige begejstrede. Foto: Andreas Haubjerg

Grevinde Alexandra kunne i fredags skrive endnu en titel på sit cv, da hun sprang ud som sangerinde med 'Wash Me Away' til fordel for den svenske velgørenhedsorganisation Star For Life, der hjælper fattige og udsatte børn i det sydlige Afrika.

Men selvom grevinde Alexandra selv er godt tilfreds med sin single, og den hurtigt blev nummer et på iTunes, så har singlen fået blandede ord med på vejen fra anmelderne.

Ekstra Bladets musikanmelder Thomas Treo var en af dem, der ikke havde meget positivt at sige om grevinde Alexandras noget overraskende musik-debut.

'Alexandra har også brug for hjælp. Hun plejer ellers at fremstå som en kvinde, der kan klare sig selv, men hun lyder hjælpeløs foran en mikrofon (...) Lydbehandlingssystemet kvæler alt liv i Alexandras sarte vokal, og hun efterlades akavet i en håbløs situation i centrum af en kønsløst vuggende popsang i tidens toneklang', lyder det blandt andet i Treos anmeldelse.

'Popstars'-Jon hjalp: Sådan blev Alexandra popprinsesse

Flere negative anmeldelser
De seneste dage har grevinden læst flere lignende anmeldelser af sin nye single. Men det tager hun ikke så tungt.

Det fortalte hun i mandagens udgave af 'Aftenshowet' på DR1.

- For det første er det fint, hvis folk ikke ved, det er mig. For det andet skal folk have lov til at have deres mening. Jeg har dyb respekt for musikerne i branchen. Det er en hård branche. Man synger i årevis. Jeg siger bestemt ikke, at jeg er professionel. Der er måske nogen, der siger, at jeg ikke kan synge. Fint. Pyt med det. Det er bare en single, og det er for velgørenhed, siger grevinden i interviewet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Alexandra har skabt sin sang i samarbejde med sangskriveren Sharon Vaughn og produceren Søren Mikkelsen. Foto: Andreas Haubjerg
Alexandra har skabt sin sang i samarbejde med sangskriveren Sharon Vaughn og produceren Søren Mikkelsen. Foto: Andreas Haubjerg
 

Her bliver hun bakket op af Linse Kessler, som ligeledes var på besøg i 'Aftenshowet' mandag aften.

- Der er ikke nogen her, der kan sige, at du ikke kan synge, for det lød virkelig dejligt. Den fineste og klareste stemme. Hvis de siger det, så er det bare noget fis. Det lyder fantastisk, siger Linse Kessler henvendt til grevinden med et stort smil.

Hjælp! Alexandra er frygtelig

Har sunget længe
I interviewet fortæller grevinde Alexandra også, at hun længe har haft en drøm om at lave musik.

- Jeg har altid haft et ønske i mig om at dyrke det der med sangen, som jeg føler har ligget i mig. Det er ikke første gang, jeg synger. Jeg har sunget til en koncert for Parkinson Foreningen. Jeg har også sunget inde ved Rigshospitalet for patienter, pårørende og venner ved juletiden. Og der sagde mine venner til mig, fordi de sad tæt på, 'du må gøre noget ved den sangstemme der', siger grevinde Alexandra.

Hun understreger, at det har gjort hende glad at lave sangen, og at det har været helt overvældende, at danskerne har lyttet til så meget til den.

Grevinde Alexandra springer ud som sangerinde

- Som jeg siger. Det er bare en sang. Hvem siger, man ikke skal have lov til at synge og gøre noget anderledes? Hvem siger, at man skal samle penge ind på en bestemt måde?. Det her har været 'win win' for mig, siger grevinden i interviewet.

- Jeg har virkelig følt, at jeg smider kappen af. Jeg er et nyt sted i mit liv. Mine børn er blevet større, og jeg har en fritid til at tage flere ting op i mit liv. Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg føler, at man kan kigge på andre ting. Mine børn er blevet større, og jeg har sagt mine årpenge op. Jeg vil definere min egen fremtid, afslutter grevinden.