Alexandra om kritik af prins Nikolai: Han blev misbrugt

Prins Nikolai vidste ikke, at han blev brugt som reklame af Sixt

Prins Nikolai vidste angiveligt ikke, at han medvirkede i reklame for Sixt. Foto: Hærens Sergentskole
Prins Nikolai vidste angiveligt ikke, at han medvirkede i reklame for Sixt. Foto: Hærens Sergentskole

Ifølge grevinde Alexandra var prins Nikolai slet ikke klar over, at han reklamerede for biludlejningsselskabet Sixt, da der fredag begyndte at florere et billede af ham i en pressemeddelese fra selskabet.

Det oplyser grevinden via sin sekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, til Ekstra Bladet.

- Sixt spurgte, om de måtte tage et billede med prinsen, og de forklarede tydeligt, at det kun var til internt brug, så medarbejderne kunne se det. Sådan nogle situationer er prins Nikolai og resten af kongehuset vant til, og de stiller gerne op til fotografering. Men i det her tilfælde har firmaet så misbrugt og udnyttet prins Nikolais tillid, siger Helle von Wildenrath Løvgreen til Ekstra Bladet.

Hun slår dermed fast, at der ikke har været en aftale mellem prins Nikolai og Sixt.

- Nej, det har der på ingen måde. Prins Nikolai har kun sagt ja til at lade sig fotografere og ikke andet, slår grevinde Alexandras sekretær fast.

Helle von Wildenrath Løvgreen ønsker ikke at udtale sig om kongehusets beklagelse, som mandag blev bragt i flere medier, men oplyser, at grevinde Alexandra umiddelbart ikke har tænkt sig at gøre mere ved sagen, da billedet igen blevet fjernet af Sixt.

Prins Nikolai i modvind efter reklame: Nu beklager kongehuset

Kongehuset beklagede
Mandag beklagede kongehusets kommunikationsafdelingen ellers, at prins Nikolai tilsyneladende havde medvirket i en pressemeddelelse for Sixt, fordi kongehuset ifølge deres retningslinjer ikke reklamerer for varer eller produkter.

- Kongelige markedsfører ikke virksomheder eller produkter. Prins Nikolai beklager fejltagelsen, som der nu er rettet op på, sagde kongehusets kommunikations afdeling i den forbindelse til Ekstra Bladet.

Billedet af prins Nikolai, der sidder på køleren af en Renault Clio fra udlejningsfirmaet Sixt, blev offentliggjort på Sixts hjemmeside som en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Meddelelsen og billedet er nu fjernet igen, men det har ikke forhindret danskerne i at dele det på de sociale medier.

I teksten til billedet står der, at prins Nikolai har 'har valgt bil på abonnement fra Sixt All-inclusive'. Se det herunder:

Tidligere på året forlod prins Nikolai Hærens Sergentskole, og i den forbindelse fortalte grevinde Alexandra gennem sin sekretær, at prins Nikolai nu vil satse på sin modelkarriere, indtil han næste år påtænker at gå i gang med en ny uddannelse.

Allerede her i november er prins Nikolai booket til at gå et stort modeshow i Tokyo for modefirmaet Dior.

Se også: Prins Joachim besøgte sønnike: Stedet har en særlig betydning for mig

Til Ekstra Bladet oplyser kongehusets kommunikationsafdeling, at de ikke har nogle kommentarer til, hvorvidt prins Nikolai er blevet misbrugt af Sixt.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Sixt, men de oplyser, at de på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen.