Alexandras skilsmisse var årets højdespringer

Historien om, at Alexandra havde smidt Martin ud, topper listen over de mest læste artikler om de kongelige i 2015

Alexandra og Martin Jørgensen nåede at være gift i knap otte år, inden de sprang bomben og 8. september meddelte, at de 'ikke længere havde samme værdier'. (Foto: Ernst van Norde)
Alexandra og Martin Jørgensen nåede at være gift i knap otte år, inden de sprang bomben og 8. september meddelte, at de 'ikke længere havde samme værdier'. (Foto: Ernst van Norde)

Om få dage er det slut med 2015, og vi går ind i et nyt år.

Og som det er sædvanen, så bruger man gerne de sidste dage af december til at se tilbage på, hvad der er sket i løbet af året.

På ekstrabladet.dk har vi lavet en opgørelse over de mest læste artikler om de kongelige, og 2015 har bestemt været et travlt og mindeværdigt år i det danske kongehus.

Droppede Margrethes fest og tog til Venedig
Årets største begivenhed var utvivlsomt dronning Margrethes 75 års førdselsdag den 16. april, hvor kongelige fra hele Europa var trommet sammen til fest. Den eneste, der ikke var til stede, var prinsgemalen, der havde lagt sig med influenzalignende symptomer. Dagen efter var han dog rask nok til at køre den lange vej fra Fredensborg til Hamborg for at flyve til Venedig. Det gav prinsgemalen en andenplads på listen.

Skilsmissen tog fire af ti placeringer
Årets største skandale stod grevinde Alexandra af det nedlagte amt, Frederiksborg for. I et nøje tilrettelagt interview med Ritzau gav prins Joachims tidligere kone sin korte version af, hvorfor hun havde opløst ægteskabet med Martin Jørgensen. Begrundelsen blev årets mest læste artikel blandt de kongelige i 2015. I alt stod skilsmissen for fire af de ti mest læste historier i år, men der blev også plads på listen til kronprins Frederiks passage over den stormlukkede stormlukkede Storebæltsbro og kronprinsesse Marys svinedyre taske.

Årets mest læste artikler om de kongelige på ekstrabladet.dk:

1/ Grevinde Alexandra: Derfor skal vi skilles

2/ For syg til konens fødselsdag: Henrik alene i Venedig

3/ Mary tavs om sin 221.000-kroners taske

4/ Prins Nikolai dropper Jørgensen

5/ Kronprinsen og PET beklager bro-brøler: Undskyld!

6/ Prins Joachim støtter eks-konen

7/ Billeder af rygende Margrethe går verden rundt

8/ Grev Ingolf afslører: Derfor flyttede Joachim fra Schackenborg

9/ Afsløring: Kong Henrik til hemmelige undersøgelser på Riget

10/ Grevinde Alexandra skal skilles

Se desuden herunder, hvilke historier der fik størst læsersucces i musik, danske og internationale kendte på ekstrabladet.dk i 2015:

Dødsfald og de kendtes sexliv topper 2015

Prinsesse Maries g-streng sparker røv

Miley topper med kæreste og onani