Marys nattesøvn kostede 60.000 om måneden

Hyrede engelsk super-nanny: Kronprinsparret forsvor ellers, at andre skulle opdrage deres børn

Mary ser som regel strålende ud trods fire børn. Hemmeligheden er barnepiger. (Arkivfoto: Dean Lewins/AP)
Mary ser som regel strålende ud trods fire børn. Hemmeligheden er barnepiger. (Arkivfoto: Dean Lewins/AP)

Der gik ikke længe fra kronprinsesse Marys fødsel af tvillingerne Vincent og Josephine, før der lød begejstrede ord om, hvor fantastisk godt hun så ud.

Men bag det velfriserede ydre lå det faktum, at Frede og Mary hyrede en superbarnepige fra England til at tage sig af de nyfødte, mens forældrene selv fik deres nattesøvn.

Og Frederik måtte til lommerne, så hans kone kunne se præsentabel ud uden at have fået ødelagt sin nattesøvn af tvillingernes gråd om natten.

Læs også:

Knust Mary kunne ikke holde tårerne tilbage

Ifølge bogen ’Det koster et kongerige’ ansatte kronprinsparret Bernadette Lion fra det eksklusive bureau Eden Nannies & Maternity, der er baseret i London.

Prisen for den højtuddannede barnepige: 15.000 kroner om ugen. Eller 60.000 kroner om måneden.

Frede og Mary har siden prins Christians fødsel haft op til fire barnepiger ansat ad gangen, men indtil tvillingerne var de alle danske.

Læs også:

Mary hoppede i havnen

Det var derfor efter råd fra vennerne Otto og Helle Reedtz-Thott, at de kongelige sendte arbejdspladsen ud af landet og hyrede en engelsk barnepige, som Gavnø-parret tidligere havde haft stor succes med.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Bernadette Lions ansættelse i dag ophørt, og danske barnepiger har igen taget over i opdragelsen af de fire børn, Frede og Mary har fået.

Mary havde ellers forsvoret, at hun ville benytte sig af hyret hjælp til at se efter sine børn. I et interview med Politiken forud for brylluppet var hun særdeles klar i mælet:

- Jeg vil betragte mig i ret høj grad som en udearbejdende mor. Men jeg vil være hundrede procent mor. Mine børn skal ikke opdrages af barnepiger.

Læs også: Ups, Marys dieselbil fik benzin Ups, Marys dieselbil fik benzin

Marys udmelding var i høj grad præget af hendes tilkommendes beretning om, hvordan han og hans bror var blevet overladt til en barnepige, og at de kun sjældent så deres forældre.

Derfor tog også Frederik afstand fra brugen af barnepiger.

- Jeg vil under ingen omstændigheder opdrage mine børn på den måde, fortalte han i 2009 til det amerikanske magasin Parade.

Her fremgik det dog ikke, at parret allerede efter fødslen af prins Christian begyndte at hyre barnepiger i flertal til at tage sig af tronarvingen. Flere kom til, da Isabella blev født, og i dag har parret minimum fire barnepiger til at tage sig af børneflokken.