Nu kan du køre som en kongelig

Dronning Margrethe har sat sin gamle Bentley til salg for 550.000 kr. Men husk lige afgifterne på omkring 1,1 mio

Farvel dyt Bentley Copenhagen praler ingen steder med, at det er landets regent, der sælger sin brugte bil. (Privatfoto).
Farvel dyt Bentley Copenhagen praler ingen steder med, at det er landets regent, der sælger sin brugte bil. (Privatfoto).

Har du også altid følt, at du var et forbyttet grevebarn, der ikke er skabt til det tætpakkede inferno i linje 5A gennem Nørrebrogade? Så kan du gøre noget ved det nu.

Dronning Margrethe har netop sat sin udtjente Bentley Arnage fra 2004 til salg hos Bentley Copenhagen.

Dyr dyt til Margrethe LÆS OGSÅ: Dyr dyt til Margrethe

Og den kan blive din for 550.000 kroner.

Picnicbord på bagsædet
Inden du løber ned til din bankrådgiver, skal du dog lige være opmærksom på, at du ikke er så kongelig, at du slipper for afgifterne. Så du må lige overbevise rådgiveren om, at han skal smide omkring 1,1 millioner kroner oven i kassekreditten, før du kan føre dig frem som en ægte kongelig.

Til gengæld kan du så placere din popo i de sæder, der har fragtet prins Henrik og dronning Margrethe 85.000 kilometer gennem deres kongerige, mens masserne tiljublede dem.

Og du kan glæde dig over, at der følger picnicbord med på bagsædet, ligesom der er borede legeringspedaler, lændestøtte, soltag og stemmeaktivering.

Købt til kronprinsebryllup
Bilen købte Margrethe tilbage i 2004, så hun var standsmæssigt rullende i forbindelse med Mary og Frederiks bryllup.

Men lidt over seks år og 85.000 kilometer senere blev den i slutningen af sidste år skiftet ud med en Bentley Mulsanne, så Margrethe bilmæssigt funklede i forbindelse med regeringsjubilæet.

Da Margrethe er fritaget for at betale de tårnhøje danske afgifter, slap hun i 2004 med at betale lidt under to millioner kroner.

20.000 kr. om måneden
Når sælgeren har fået sit salær, har Margrethe dermed kun sat omkring halvanden million til på at eje den massive bil i seks år.

Eller lidt over 20.000 kr. om måneden.

Trods den royale forbindelse praler Bentley ingen steder med, at deres nye, brugte bil tidligere har tilhørt landets overhoved.

Kongehuset er meget diskret omkring salg af biler, hvilket formentlig skyldes, at de tidligere har sat biler, de fik i gave, til salg og scoret overskuddet.