Svensker-kongen hev mobilen frem i kirken

Både den svenske konge og de små danske prinser havde svært ved at holde koncentrationen under festgudstjenste i forbindelse med dronningens jubilæum

Den svenske konge havde travlt på mobilen under gudstjenesten. (Foto: Anthon Unger)
Den svenske konge havde travlt på mobilen under gudstjenesten. (Foto: Anthon Unger)

Flere af de fornemme kongelige gæster fra ind- og udland havde travlt med meget andet end at synge salmer og lytte efter præstens ord, da de søndag eftermiddag var til festgudstjeneste i Christiansborg Slotskirke.

De små prinser på anden række var måske undskyldt, da de fandt små finger-skateboards frem og drønede op og ned ad stoleryggene med de små køretøjer. Prins Christian og hans fætre Nikolaj og Felix er mellem 6 og 12 år - og for sådanne tre raske gutter er en times gudstjeneste noget af en prøvelse.

LÆS OGSÅ:

Prins Joachim passede poderne. (Foto: Anthon Unger). Danske kongelige Felix og Nicolai festede med farmor

Sms-kongen
Lige ved siden af de små danske prinser sad den svenske kong Carl Gustaf, og han kunne kunne heller ikke holde koncentrationen - og fingrene i ro for den sags skyld.

Den 65-årige konge fra vores blågule naboland fandt mit i kirken sin mobiltelefon frem og sad og rodede med smartphonens touchscreen. Han forsøgte at gøre det en smule diskret, men Ekstra Bladets fotograf fangede alligevel Carl Gustaf på fersk gerning.

Isabella på første række
Kronprins Frederik så ud som han godt kunne have brugt et enkelt spil Angry Bird eller noget i den stil, for det var virkelig en kamp for ham at holde øjnene åbne.

Frederik sad under gudstjenesten på forreste række sammen med dronningen, prinsgemalen, kronprinsesse Mary, prins Joachim - og så også prinsesse Isabella, der insisterede på at sidde på skødet af sin mor helt oppe foran.

Den livlige fireårige pige var ellers tiltænkt en plads på rækken bagved sammen med sin storebror, prins Christian og fætrene Nikolai og Felix. Men en plads på anden parket skulle den lille bestemte prinsesse ikke nyde noget af.

0 kommentarer
Vis kommentarer