Annonce:
Annonce:

Prinsessen blæser på danske regler: Brændemærker sine heste

Dyrenes Beskyttelse ryster på hovedet af Berleburg-prinsessens forbudte danske brændemærkninger af sine heste i Tyskland

Den danske prinsesse Nathalie omgår det danske forbud mod brændemærkninger af sine heste ved at få det gjort i Tyskland. Foto: Tariq Mikkel Khan
Den danske prinsesse Nathalie omgår det danske forbud mod brændemærkninger af sine heste ved at få det gjort i Tyskland. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

For ca. halvandet år siden blev det med den nye dyrevelfærdslov forbudt at brændemærke sine heste i Danmark. Efter den tid er ingen danske heste blevet brændt med Dansk Varmblods mærke, 'DV'.

Men enkelte ønsker tilsyneladende ikke at spare hestene for den store smerte og i stedet forsyne dem med chips. Blandt dem er Berleburg-prinsessen Nathalie.

- Det ville klæde prinsessen at følge lovgivningen i det land, hun rider for og ikke få sine føl brændemærket i Tyskland, hvor det fortsat er tilladt, siger dyrevelfærdschefen i Dyrenes Beskyttelse, Pernille Fraas Johnsen.

Offentlig person
Johnsen tøver ikke med at kalde prinsesse Nathalie for en dårlig rollemodel.

Annonce:

- Hun har intet ulovligt begået, og inden kan komme efter hende med loven i hånd, men det er altså ærgerligt, at hun ikke er mere bevidst om, hvad det betyder at være en offentlig person, tilføjer dyrevelfærdschefen.

I Dyrenes Beskyttelse ryster man på hovedet af prinsessens shoppen rundt imellem Danmark og Tyskland - alt efter hvad der lovgivningsmæssigt er mest betimeligt.

Unødvendigt
- Det er totalt unødvendigt at brændemærke hestene for at kunne identificere dem. En chip er en glimrende løsning. Men desværre er der nogen, der hænger fast i de gamle traditioner, måske fordi man synes, at det ser bedre ud med det brændte 'DV'-mærke, mener Johnsen.

Annonce:

Prinsesse Nathalie har ellers selv gjort et målrettet stykke arbejde for at komme under dansk jurisdiktion. For bedre at kunne gøre sig og ikke forsvinde i mængden i det store Tyskland, skiftede hun det fædrene pas ud med det danske. Hermed blev hun også i stand til at repræsentere Danmark ved f.eks. OL. Men glæden ved alt det danske forsvinder tilsyneladende, når det handler om f.eks. besværlig dansk dyrevelfærdslovgivning.

Alle regler holdt
- Prinsessen bor på Berleburg og har sine heste der. Og jeg ved, fordi jeg kort forinden mærkningen var i kontakt med den person, som udførte det, at prinsessens heste blev brændemærket i Tyskland. Derfor har prinsessen overholdt alle regler, siger formanden for Dansk Varmblod, Jan Pedersen.

Mærkningen sker med udgangspunkt fra Dansk Varmblods Landskontor, og formanden kan absolut intet forkert se i, at en udsending fra Landskontoret kører helt til Berleburg i Tyskland for at udføre en forbudt dansk brændemærkning på heste, ejet af en dansker i Tyskland.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: