Annonce:
Annonce:

Vil forbyde prinsens livret

Dyrenes Beskyttelse vil forbyde foie gras, som er en af prins Henriks livretter. Dronningen er protektor for foreningen

Dronningen har indtil nu ikke fulgt opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse om at droppe foie gras'en. (Foto: Polfoto)
Dronningen har indtil nu ikke fulgt opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse om at droppe foie gras'en. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

På Marselisborg må dronning Margrethe sidde og hive sig i sine efterhånden grålige lokker. Den danske majestæt, der snart kan fejre sit 40 års jubilæum som regent, er nemlig havnet i noget af et dilemma.

LÆS OGSÅ:

Price-brødre forsvarer foie gras-spisning

Dronningen er protektor for Dyrenes Beskyttelse, som netop har udsendt en pressemeddelelse, hvor det tydeligt fremgår, at foreningen kræver at den franske delikatesse foie gras helt forbydes i Danmark.

Men dronningens kære (fransk)mand holder usandsynligt meget af den fede lever fra stopfodrede gæs og ænder. Derfor er det tvivlsomt, om Margrethe kan bakke op om foreningens holdning til godbidden fra de mishandlede dyr - uden at få ballade på hjemmefronten.

Ærgerligt
- Vi så gerne, at dronningen undgik at spise og servere foie gras, men vi kan ikke bestemme, hvad hun skal spise, siger Pernille Fraas Johnsen, der er dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.

Annonce:

- Er det noget I har sagt direkte til kongehuset?

- Ja, vi har tidligere henvendt os, men det har vi desværre ikke fået så meget ud af. De spiser det stadig, siger hun til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ:

Margrethe serverer tvangsfodrede gæs

- De serverer det også til officielle arrangementer. Det var blandt andet på bordet til dronningens 70 års fødselsdagsfest på Fredensborg Slot. Er du skuffet over det?

- Ærgerlig er nok et bedre ord at bruge. Det er unødvendigt og meget ærgerligt at kongehuset og for så vidt også fine og anerkendte restauranter serverer det, siger Pernille Fraas Johnsen.

Annonce:

20 kilo kogt pasta
Ifølge Dyrenes Beskyttelse kan foie gras kun blive til ved at tvangsfodre dyrene. Flere gange dagligt stopfodres gæs og ænder med en fedtholdig blanding af majs og olie via et 30 centimeter langt rør, der føres ned gennem halsen og ned i maven på dem. Ved hjælp af trykluft pumpes blandingen direkte ned i dyrenes mavesæk. På en dag bliver dyret proppet med så meget foder, at det svarer til, at et menneske skal spise 20 kilo kogt pasta på en dag.

LÆS OGSÅ:

Nu skal det være slut med foie gras

Ekstra Bladet har spurgt kongehuset om, hvorvidt dronningen har tænkt sig af følge opfordringen fra Dyrenes Beskyttelse. Der er endnu ikke kommet noget svar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: