Annonce:
Annonce:

Margrethes klatmaleri solgt for 130.000 kroner

Dronning Margrethes maleri er netop blevet solgt til langt under vurderingen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Endelig lykkedes en anonym sælger at komme af med dronning Margrethes oliemaleri. Klatmaleriet er netop blevet solgt på Laurtiz.com for langt under vurderingen.

LÆS OGSÅ:Dronningens trusser på auktion

Værket røg for 130.000 kroner, hvilket er ret langt fra de 275.000 kroner, som det var vurderet til at kunne sælges for.

Indtil onsdag formiddag var der budt 78.000 kroner for billedet. Men 45 sekunder før auktionen udløb, gik en sand budkrig i gang mellem to interesserede.

Gang på gang overbød de to hinanden og forlængede dermed auktionen. I alt blev auktionen forlænget i 15 minutter og 51 sekunder - og i de sidste afgørende minutter steg billedets pris fra 78.000 til 130.000.

Annonce:

Hård skæbne
Trods den imponerende slutspurt har Margrethes maleri lidt en hård skæbne. 'Komposition', som det hedder, har været sat på auktion flere gange, men tidligere har der simpelthen ikke været høje bud nok på regentens maleri fra 1988.

Sidste gang, Lauritz.com forsøgte at sælge maleriet, var mindsteprisen på 220.000 kroner. Det var ingen kunstelskere dog interesseret i at betale. Derfor forsøgte auktionshuset igen - uden et minimumsbud men med mere held.

LÆS OGSÅ:Margrethe-maleri på auktion igen igen

5000 værd
De seneste dage har tre interesserede købere budt på billedet - uden dog at byde det op i nærheden af vurderingen. Og det er ikke så underligt, mener kunstkritiker Tom Jørgensen.

- Dronning Margrethe er en habil amatørkunstner - men heller ikke mere end det. Der findes hundredvis af danske amatørmalere, der er meget bedre end hende, og hvis man kigger på billedet alene, og ikke tager i betragtning, hvem der har malet det, så er det formentlig omkring 5000 kroner værd, sagde Tom Jørgensen til ekstrabladet.dk i forrige uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: