Mary og Frede skubber Alex ud i kulden

Selv om hun er protektor for Unicef, er det kronprinsparret, der skal mingle med William og Kate

I over ni år har grevinde Alexandra været protektor for Unicef Danmark. Men når William og Kate på onsdag skal Alex ikke agere organisationens ansigt udadtil. (Foto: Michael Stub/HER og NU)
I over ni år har grevinde Alexandra været protektor for Unicef Danmark. Men når William og Kate på onsdag skal Alex ikke agere organisationens ansigt udadtil. (Foto: Michael Stub/HER og NU)

I lidt over ni år har Alexandra først som prinsesse og senere som grevinde været protektor for Unicef Danmark.

Men selv om det således er hende, der er organisationens ansigt udadtil, så stjæler Frederik og Mary billedet, når det engelske kronprinspar, Kate og William, på onsdag gæster Unicef Supply Division Center i København.

Alexandra er nemlig ikke med, når de celebre hoveder går rundt i hendes baghave.

- Nej, Alexandra er ikke med. Men jeg ved ikke hvorfor. Det har slet ikke været inde i billedet, siger Unicef Danmarks informationschef, Karin Aaen, til flash!.

LÆS OGSÅ: Alex er Nordens største skandaledronning

Pludselig interesse fra kongehuset
I København skal de to tronfølgerfamilier overvære distribution af nødhjælpsrationer og medicin til de hungersramte områder i Østafrika, men det var først ved Kate og Williams ankomst, at Frede og Mary fattede interesse for arrangementet.

- Det var oprindeligt det engelske par, der havde meddelt, at de kom. Og så kom de danske ind over. Og det var jo bare fedt, siger Karin Aaen.

Selv om grevinde Alexandra har et meget overkommeligt arbejdsprogram, er Unicef et af de områder, hun rent faktisk har haft fokus på. Hele 20 gange er hun nævnt på Unicefs hjemmeside, og hun har blandt andet besøgt Indien, Bangladesh, Bulgarien og Sri Lanka for organisationen.

LÆS OGSÅ: Alex: Stjerne på japansk tv

Hverken Mary eller Frederik er nævnt med et eneste ord på hjemmesiden, hvilket tyder på, at interessen er af nyere dato.

Indtil juni 2002 var dronning Margrethe protektor for Unicef Danmark. Men efter at have stået i spidsen for organisationen i 37 år gav hun stafetten videre til Alexandra, der skulle have nogle mere prestigefyldte protektioner under sig.

Nu må hun se sig overhalet indenom af sin tidligere svoger, der hoppede med på den godgørende vogn, da hans engelske kollega annoncerede sin ankomst.

flash! bad hoffet om en kommentar på forløbet forud for Frede og Marys tilmelding, men Amalienborg vendte ikke tilbage.

LÆS OGSÅ: Alexandra ikke fin nok til p-plads

Vi sendte også en mail til grevinde Alexandra for at få en kommentar fra hende, men hun vendte heller ikke tilbage.