Australien glæder sig til Mary og børnene

Frederik og Mary besøger Australien, og mon ikke de tager de små med. Australiens premierminister glæder sig.

I Australien håber de, at hele kronprins-familien dukker op (Foto: All Over Press)
I Australien håber de, at hele kronprins-familien dukker op (Foto: All Over Press)

Når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i november kommer på officielt besøg i Australien, venter og håber Marys gamle hjemland, at det får hele den kongelige storfamilie at se.

Avisen Herald Sun skriver, at kronprinsparret fra den 19. til den 26. november besøger Melbourne, Sydney og Canberra som den australske regerings gæster.

Der står ikke noget om børn i den officielle melding om besøget. Dog mener avisen at vide, at parrets fire børn nok skal med.

Frederik og Mary har en erhvervsdelegation med sig "Down under" på det officielle besøg, men avisen skriver, at kronprinsessen nok vil kombinere besøget med et mere privat besøg i Hobart i Tasmanien.

Her kommer kronprinsessen fra, og hendes to yngste børn, tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine, har endnu ikke været i Australien.

Frederik og Mary har også fem-årige prins Christian og prinsesse Isabella på fire.

Under alle omstændigheder er Frederik og Mary noget særligt i Australien, siger landets premierminister, Julia Gillard.

- Vi har fulgt med i, at den australskfødte kronprinsesse har påtaget sig pligterne i det kongelige liv med glans og ære, siger premierministeren til Herald Sun.

- Igennem hende har australierne fået en ny og stærkere forbindelse og venskab med Danmark. Jeg ved, at det australske folk sætter stor pris på deres besøg, siger Gillard.

Frederik og Mary har tidligere været på officielt besøg i Australien, nemlig i 2005. Men privat har parret været i landet flere gange.