Prinsen smadrede to biler

Prins Joachim kørte galt to gange: Både under træning og efter en enkelt omgang i selve løbet kunne prinsen ikke styre bilen. Se galleri

Følg Underholdning
Følg Kongelige

- Ej far, crashede du igen, udbryder prins Nikolai, da hans motorglade far, prins Joachim, kommer tilbage med en smadret Ford Escort RS1600 efter bare en enkelt omgang i racerløbet Royal Pro/Am i Copenhagen Historic Grand Prix 2011.

Og det er da også den mest oplagte kommentar, for tidligere på dagen formåede prinsen at torpedere en af de flotte gamle biler. Under træningen kørte han nemlig direkte ind i holdkammeraten Martin Berners grønne bil.

Og måske er det derfor, Nikolaj ikke virker synderlig chokeret, da farmand fortæller om dagens seneste uheld.

- Han ( Jan Andersen red.) knalder ind i barrieren, jeg begynder at trække ud, men så knalder han ind i den anden barriere, og så kører jeg direkte ind i ham, forklarer Joachim sin søn.

- Det er rigtig ærgerligt, men det er heldigvis kun materiel skade, fortsætter han.

Kun en enkelt omgang
Det er ellers en glad og håbefuld prins, der kort før racerløbet fortæller Ekstra Bladet, at han vil gøre alt for at få bilen over målstregen i samme gode stand, som han kører af sted i.

- Jeg vil da gøre, hvad jeg kan, for at holde placeringen i løbet helt uden skrammer, siger han, hvorefter han trækker hjelmen på, sætter foden på speederen og ræser ud mellem alle de andre smukke, gamle biler.

Det bliver desværre kun til en enkelt omgang. Men hvilken omgang, for Joachim viser endnu en gang, at han bestemt ikke er ked af at give den gas. I et venstresving får han så meget fart på, at de to højre dæk letter, inden bilen igen banker ned på alle fire. Det er det eneste publikum ser til prinsen, inden det røde flag blafrer, hvilket betyder, at løbet er afbrudt.

Det næste, der kommer til syne, er en kran, der trækker den lille hvide - nu bulede - Ford med en trist prins bag rattet.

Han kolliderede med Tom Kristensen og Jan Andersens bil, som ikke bare har fået en eller to buler, men mest af alt ligner en tom sammenkrøllet øldåse. Jan Andersen førte bilen, og han er ikke et sekund i tvivl om, at Joachim gjorde alt for at undgå sammenstødet.

Olie på vejen
- Det var ikke Joachims fejl. Han gør et godt stykke arbejde - ingen tvivl om det. Men der er ingen tvivl om, at vi gik til den begge to. Der blev kørt stærkt, siger en tydeligvis chokeret Jan Andersen, som forklarer, at det er et Ssving, der drillede.

- Der er noget olie på vejen, og bilen begynder at skøjte i et S-sving. Joachim slipper gassen, men da er jeg allerede på vej over i betonkurven. Jeg kæmper lidt med den, men den begynder at spinne, og så rammer han mig i siden, forklarer Jan Andersen, som efter omstændighederne har det godt og er klar til at køre endnu et løb i dag ( søndag, red.).

Så længe kunne den fartbegejstrede prins derimod ikke vente i går. Bare et par timer efter, at han slukøret afleverede en smadret bil, var han igen klar til at mærke hestekræfterne under sig.

- Nu skal jeg ud og køre igen, og så krydser vi fingre, siger Joachim til prins Nikolai, som ønsker ham held og lykke, giver ham et high-five og et kram igen inden racerprinsen igen sætter sig bag rattet i den bil, han kørte galt i om morgenen, hvor den kun fik en ridse.

Copenhagen Historic Grand Prix 2011 forsætter i dag på Østerbro i København.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind