Marie skal redde jyderne

Prinsesse Marie har lært førstehjælp og brandslukning og er nu en del af Beredskabsstyrelsens frivillige indsatsstyrke

Spænd hjelmen, Maria. (Foto: Beredsskabsstyrelsen)
Spænd hjelmen, Maria. (Foto: Beredsskabsstyrelsen)

Puha - så kan I godt ånde lettet op i det midt- og sønderjyske!

Hvis der er fare på færde i området, er ingen ringere end prinsesse Marie beredt til at klare ærterne.

Fruen fra Schackenborg med de franske aner har netop afsluttet et fire uger langt introduktionsforløb hos Beredskabsstyrelsen, og ud over at kunne kalde sig prinsesse af Danmark, kan Marie nu også bryste sig af at være medlem af Den Frivillige Indsatsstyrke under Beredskabsstyrelsen Midtjylland i Herning.

Marie rykker ud
På papiret betyder det, at hvis lokummet brænder, så rykker Marie ud. Hun er nemlig blevet uddannet i både brandslukning og førstehjælp. Prinsessen er også blevet uddannet i den mere stillesiddende del af Beredskabsstyrelsens opgaver - nemlig i kommunikations- og stabsarbejde.

SE GALLERI AF PRINSESSEN I AKTION HER

Uddannelsen af prinsessen har fundet sted på Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev, og ikke overraskende bliver Marie betegnet som en mønsterelev.

Forbillede
- Prinsessen har udvist et forbilledligt engagement i alle elementer af uddannelsesforløbet. Hendes deltagelse er en stor anerkendelse af det vigtige arbejde, som både frivillige og fastansatte i redningsberedskabet udfører, siger Beredskabsstyrelsens direktør, Henning Thiesen.

Efter det fire uger lange uddannelsesforløb er teorien helt sikker på plads hos prinsessen. Det helt store spørgsmål er, om Marie nogensinde kommer til at udføre en reel opgave for Beredskabsstyrelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer