Dronningen laver scenografi til juleballet

Dronningen står for scenografi og kostumer til Tivolis juleforestilling i 2012 - balletten Nøddeknækkeren

Dronning Margrethe får travlt op til jul næste år. Hun skal både stå for scenografien og kostumerne i næste års juleforestilling i Tivoli. (Polfoto)
Dronning Margrethe får travlt op til jul næste år. Hun skal både stå for scenografien og kostumerne i næste års juleforestilling i Tivoli. (Polfoto)

Det bliver dronning Margrethe, der skal skabe scenografien og stå for kostumerne til Tivolis nye juleforestilling, balletten Nøddeknækkeren, som får premiere i november 2012.

Peter Bo Bendixen skal lave koreografien, og i dronningens og Bo Bendixen version udspilles historien det samme sted, som balletten opføres, nemlig i Tivoli.

- For mig er det en oplagt mulighed, at det eventyr foregår i Tivoli. Jeg vil gerne lave Nøddeknækkeren som en forestilling for hele familien, hvor både børn og voksne bliver betagede og kan dele en oplevelse med hinanden, siger Peter Bo Bendixen.

Nøddeknækkeren er en skattet juleklassiker, der findes i utallige udgaver. I den aktuelle udgave foregår handlingen juleaften 1874 et sted i København, hvor en familie blandt andet har inviteret H.C. Andersen, August Bournonville og Tivolis direktør, Bernhard Olsen.

Alle har gaver med til datteren Clara, som efter en begivenhedsrig aften falder i søvn og tager dagens mange indtryk med til verdens bedste Drømmeland: Tivoli.

Gennem storm og snevejr kommer de frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave fuld af dans og musik anført af Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Dronningen har netop haft 10 års jubilæum som scenograf for Pantomimeteatret, hvortil hun har skabt i alt fire forestillinger sammen med Dinna Bjørn og James Price.

En af forestillingerne - Tommelise fra 2005 - kan genopleves fra 2. juli, hvor forestillingen har repremiere på Pantomimeteatret.

0 kommentarer
Vis kommentarer