Haugaards kone i ny bog: sådan var livet med en alkoholiker

Entertainerens kone har skrevet en bog om at leve sammen med en alkoholiker

Jacob Haugaards kone har skrevet en bog om, hvordan det er at leve sammen med en alkoholiker(Foto: Henrik Schütt)
Jacob Haugaards kone har skrevet en bog om, hvordan det er at leve sammen med en alkoholiker(Foto: Henrik Schütt)

- Det er smertefuldt at læse om.

Sådan siger Jacob Haugaard om sin kone, psykoterapeuten Ilse Wilmots, nye bog 'At Overleve Med En Alkoholiker', der handler om entertainerens tid på flasken.

I dag er det længe siden, Jacob overhovedet har rørt alkohol. Og efter familien kom ud på den anden side, har Ilse Wilmot skrevet bogen for at hjælpe andre familier, der ikke ved, hvad de skal stille op med en alkoholiker.

- Min kone er en skide dygtig psykoterapeut. Jeg tror, det er, fordi hun er sammen med mig, at hun er blevet så dygtig, fortæller Jacob Haugaard, der har læst hele bogen om den tid, hvor han lod flaskerne styre sit liv.

Læs også: TV: Bindegale - Finn Nørbygaard kronrager Jacob

Sætter pris på livet i dag
- Jeg var så meget ude at kysse kridtstregen til mit liv, at jeg sætter meget pris på livet i dag. Jeg genvandt respekten for det, og fik det til at virke igen. Jeg troede godt nok aldrig, jeg ville komme på benene igen, indrømmer entertaineren.

At hele Danmark nu kan læse en bog om hans alkoholisme passer ham helt fint.

- På den måde er jeg sgu stadig selvoptaget. Hvis man er i showbusiness, skal man kunne lide at blive kigget på. Men hun er ikke komiker, min kone, hun giver den råt for usødet. Og det er derfor, bogen er god, fortæller Jacob Haugaard.

Læs også: Aarhusianere har mest ferie

Ifølge entertaineren selv er det ikke altid nemt at leve med historierne om sine mange skandaler og spørgsmålet: kan du huske dengang, Jacob?.

- Nogle gange har jeg lyst til at sige: nej, det kan jeg ikke. Men så smiler jeg og siger: Ja, det var sjovt, selv om jeg overhovedet ikke synes det. Men jeg skal jo leve med det. Det værste, man kan gøre, er at løbe fra sin fortid. Det kan man ikke.