Christians skole er ikke kun for kloge-Åger

Prins Christians kommende skole i Gentofte er nr. 35 på listen over de bedste af landets 1215 skoler

- Far tror du, at jeg er klog nok til Tranegårdsskolen?-Ja, selvfølgelig er du det min søn.
- Far tror du, at jeg er klog nok til Tranegårdsskolen?-Ja, selvfølgelig er du det min søn.

Tranegårdskolen fik en flot placering som nummer 35 ud af 1215 skoler på landsplan, da tænketanken Cepos sidste gang rangerede folkeskolerne i 2007. Dengang kunne prins Christians kommende skole fremvise et imponerende karaktersnit på 9,07, hvilket nok skulle kunne give kommende elever præstationsangst.

Ifølge skoleleder Torben N. Lind behøver den lille prins dog ikke dog ikke bekymre sig for, om han kan leve op til de stolte traditioner og sine kommende klassekammerater på Tranegårdskolen:

Meget lærevillige børn
- Nej, man behøver ikke være specielt klog for at gå på vores skole. Forklaringen på det flotte snit er, at mange af vores børn er meget lærevillige, og at den lærer- og pædagoggruppe, der omgiver dem, har en stor vilje til at lære dem noget - uanset om eleverne har fantastiske eller knap så fantastiske forudsætninger, lyder de beroligende ord.

Som tronarving har prins Christian allerede et tonstungt pres liggende på de spæde skuldre, men når han efter sommerferien starter i 0. klasse, vil han ikke blive behandlet anderledes end andre elever:

Også arbejderklasse
- Fællesskabsforståelsen er meget vigtig her hos os. Børnene bliver behandlet fuldstændig ens - uanset hvem de er. De lærer at tage hensyn til andre, og at de ikke bare pr automatik kan få, hvad de vil have, forklarer Torben Lind om skolens ikke voldsomt royale grundværdier. Han kan desuden fortælle, at prinsen ikke kun bliver klassekammerat med det finere borgerskab fra Hellerup og omegn:

- Jo, der går da også nogle børn fra arbejderklassen hos os, selv om det ikke er dem, der er flest af.

Glem prinsesse-drømme
Forældre med prinsesse-drømme på deres små døtres vegne kan dog glemme alt om at skyde genvej til de bonede gulve. Muligheden for, at afkommet kan indynde sig hos prins Christian, er nemlig forpasset:

- Der er ikke flere pladser, for vi fylder op til taget hver eneste gang, vi tager elever ind. Vi er meget søgte af forældre fra nær og fjern og opererer ikke med venteliste, lyder den nedslående melding fra Torben Lind, der ikke kan få armene ned efter nyheden om, at hans skole i år bliver kongelig hofleverandør:

Stolte, glade og benovede
- Der er ingen tvivl om, at vi er både stolte, glade, benovede og overraskede på en gang. Som folkeskole var det ikke noget, vi havde regnet med. Det er glædeligt, at kongehuset synes, vi har noget at byde på.

Det må forventes, at stemningen er knap så euforisk på Nyboder Skole, som ligger i nærheden af Amalienborg og dermed ville være det lokale og naturlige valg for Frederik og Mary, når de nu havde besluttet sig for en folkeskole.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra skoleleder Pia Madsen fra Nyboder Skole.